Minister: Lov om forældremyndighed til drabsdømte ændres

Drabsdømte fædre eller mødre får ikke fortrin ved forældremyndighed, siger socialminister Manu Sareen (R)

(Foto: Peter Mydske)
(Foto: Peter Mydske)

Drabsdømte fædre eller mødre skal ikke længere have fortrinsret til at få tildelt forældremyndigheden over deres børn, hvis de har slået den anden forældre ihjel Derfor skal forældreansvarsloven ændres. Barnets bedste skal altid være det vigtigste fokus.

Det kræver en ændring af forældreansvarslovens § 15, siger socialminister Manu Sareen tirsdag efter et møde med Folketingets socialordførere.

- I hver enkelt sag skal der laves en konkret vurdering af, om det vil være bedst for barnet, at den længstlevende har forældremyndigheden, eller om det bedste for barnet er, at en helt tredje får ansvaret, siger Manu Sareen.

Se også: Venstre: Drabsdømte forældre skal miste forældremyndighed

Se også: Minister i kovending: Drabsmænd skal miste forældreretten

Forslaget til en lovændring kommer efter, at socialministeren for knap tre uger siden bad sit ministerium gå området efter i sømmene og bl.a. afdække, hvor mange sager, der har været de seneste år.

- Lovgivningen i dag sender et forkert signal. Hensynet til barnet må og skal altid være omdrejningspunktet i de her tragiske og voldsomme sager, hvor den ene forælder slår den anden ihjel, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

- Der skal i lovgivningen ikke herske tvivl om, at barnets bedste er altafgørende - også i disse dybt tragiske sager. Derfor skal vi se med friske øjne på lovgivningen, siger socialminister Manu Sareen.

Fra 2010 til 1. kvartal i år har der været seks sager i Statsforvaltningen, hvor en far eller mor har dræbt eller er sigtet for at have dræbt ægtefællen.

Regler om forældremyndighed ved forældredrab findes i forældreansvarslovens § 15. Her fremgår det, at forældremyndigheden som udgangspunkt skal blive hos den overlevende forælder, med mindre afgørende hensyn til barnet taler imod.

Se også: Drabsmand med forældremyndighed: - Forståeligt at folk er chokerede

Anders Larsen tilstod drabet på Hafida Bourouih. Nu får han forældremyndigheden over begge deres fælles børn. (Privatfoto) 112 - 29. mar. 2015 - kl. 23:26 Dræbte deres mor: Nu får han forældremyndigheden

Se også: Børns Vilkår: Drabsmand kan godt være en god far

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere