Annonce:
Annonce:

Minister om skrottede broløb: 'Det gik ud over forældre med grædende spædbørn'

Transportminister Ole Birk Olesen leverer nu et længere forsvar for, hvorfor han stopper motionsløb på Storebælts- og Lillebæltsbroen

Transportminister Ole Birk Olesen. Foto: /ritzau/Ivan Boll Riordan
Transportminister Ole Birk Olesen. Foto: /ritzau/Ivan Boll Riordan
Annonce:
Følg Politik

De populære motionsløb på Storebælts- og Lillebæltsbroen skal være fortid, hvis det står til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Minister skrotter populære motionsløb efter timelange køer

På sin Facebook-profil giver ministeren nu en længere forklaring på baggrunden for denne beslutning:

Ole Birk Olesen refererer bl.a. til, at der under Lillebælt Halvmarathon tidligere på året opstod store trafikale problemer:

'I maj i år oplevede vi det seneste eksempel på de problemer, som der også tidligere har været, når der har været afholdt motionsløb på vores broer mellem landsdelene. Under Lillebælt Halvmarathon, der i maj blev afholdt på den nye Lillebæltsbro, sad trafikanter i kø i to timer for at komme fra Jylland mod Fyn og Sjælland.

Annonce:

Det var helt uacceptabelt. Det gik ud over forældre med grædende spædbørn, folk som havde fly, de skulle nå, danskere som skulle deltage i vigtige familiebegivenheder og meget, meget mere', skriver ministeren bl.a. på sin Facebook.

Du kan læse hele Facebook-opslaget herunder:

Tidligere har transportministeren påpeget, at Vejdirektoratet har strammet praksis for arrangementer på motorvejsnettet. Det sker netop fordi, trafikken voksede under Lillebælt Halvmarathon.

- Jeg bakker op om den nye linje, fordi det er vigtigt at opretholde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger.

- Og jeg har meddelt Sund & Bælt, at tilsvarende praksis gælder for de faste forbindelser – herunder Storebæltsbroen, har Ole Birk Olesen udtalt.

Han har samtidig understreget, at der kan dispenseres i helt særlige tilfælde som Tour de France Grand Depart i Danmark.

Broløb Storebælt er afholdt fem gange med tre års mellemrum mellem hver. I år forventer arrangørerne, at løber nummer 75.000 krydser broen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: