Minister om skrottede broløb: 'Det gik ud over forældre med grædende spædbørn'

Transportminister Ole Birk Olesen leverer nu et længere forsvar for, hvorfor han stopper motionsløb på Storebælts- og Lillebæltsbroen

Transportminister Ole Birk Olesen. Foto: /ritzau/Ivan Boll Riordan
Transportminister Ole Birk Olesen. Foto: /ritzau/Ivan Boll Riordan

De populære motionsløb på Storebælts- og Lillebæltsbroen skal være fortid, hvis det står til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Broløb over Øresundsbroen. Foto: Jens Dresling Dansk politik Minister skrotter populære motionsløb efter timelange køer

På sin Facebook-profil giver ministeren nu en længere forklaring på baggrunden for denne beslutning:

Ole Birk Olesen refererer bl.a. til, at der under Lillebælt Halvmarathon tidligere på året opstod store trafikale problemer:

'I maj i år oplevede vi det seneste eksempel på de problemer, som der også tidligere har været, når der har været afholdt motionsløb på vores broer mellem landsdelene. Under Lillebælt Halvmarathon, der i maj blev afholdt på den nye Lillebæltsbro, sad trafikanter i kø i to timer for at komme fra Jylland mod Fyn og Sjælland.

Det var helt uacceptabelt. Det gik ud over forældre med grædende spædbørn, folk som havde fly, de skulle nå, danskere som skulle deltage i vigtige familiebegivenheder og meget, meget mere', skriver ministeren bl.a. på sin Facebook.

Du kan læse hele Facebook-opslaget herunder:

Tidligere har transportministeren påpeget, at Vejdirektoratet har strammet praksis for arrangementer på motorvejsnettet. Det sker netop fordi, trafikken voksede under Lillebælt Halvmarathon.

- Jeg bakker op om den nye linje, fordi det er vigtigt at opretholde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger.

- Og jeg har meddelt Sund & Bælt, at tilsvarende praksis gælder for de faste forbindelser – herunder Storebæltsbroen, har Ole Birk Olesen udtalt.

Han har samtidig understreget, at der kan dispenseres i helt særlige tilfælde som Tour de France Grand Depart i Danmark.

Broløb Storebælt er afholdt fem gange med tre års mellemrum mellem hver. I år forventer arrangørerne, at løber nummer 75.000 krydser broen.

303 kommentarer
Vis kommentarer