Minister om Stram Kurs-demo: Forbandede svin

En Stram Kurs-demonstration har affødt rasende reaktioner. Nu melder beskæftigelsesministeren sig på banen

Af Stram Kurs' video fremgår det, at barnekisten og begravelsen overrasker Stram Kurs-demonstranterne, da bagdøren på rustvognen går op. Det fremgår også, at en betjent på stedet oplyser, at en begravelse er i gang. Video: Youtube/Frihedens Stemme
Følg Politik

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) melder sig nu i det rasende kor af kritikere, der fordømmer en Stram Kurs-demonstration foran Det Islamiske Trossamfund fredag.

'Svin. Forbandede svin. Intet mindre,' skriver ministeren på Twitter.

Ministeren uddyber i kommentarsporet på Twitter, at han 'reagerer på det jeg mener er rendyrket ondskab mod en familie i sorg'.

'Uanset hvilke holdninger man har til indvandringens tempo og størrelse, så bliver det ikke mere ondskabsfuldt en den slags her', skriver ministeren.

Flere tilhængere af Stram Kurs deltog i demonstrationen, som ikke blev afbrudt, selvom en rustvogn med en barnekiste kom til syne.

Det har affødt forargelse blandt flere Christiansborg-politikere, heriblandt Søren Espersen (DF) og Jakob Ellemann-Jensen (V).

Stram Kurs-demo til barnebegravelse forfærder

Rasmus Paludan, som er leder af Stram Kurs, deltog ikke selv i demonstrationen. Han vil ifølge minby.dk ikke anerkende, at der fandt en barnebegravelse sted.

- Jeg tror ikke en tøddel på, at det var en begravelse. Man lader ikke en rustvogn stå åben uden at tilse den, siger han til mediet.

Det fremgår dog af Stram Kurs' video af demonstrationen, at en betjent på stedet oplyser, at en begravelse er i gang.

Af videoen fremgår det også, at barnekisten og begravelsen overrasker Stram Kurs-demonstranterne, da bagdøren på rustvognen går op.

Peter Hummelgaard (S) oplyser gennem en pressemedarbejder i Beskæftigelsesministeriet, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

OBS: Vi har lukket for yderligere kommentarer til denne artikel - der var simpelthen for mange, der skulle slettes/smides ud.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+