Annonce:
Annonce:

Minister om svindelsag: Sporene fra IT Factory skræmmer

Hver dansker betalt over 1000 kroner til udenlandske svindlere i skandalesag. Pengene er formentlig tabt

Annonce:
Følg Politik

De danske skatteydere skal ikke regne med at få de penge igen, som skattemyndighederne trods flere advarsler har sendt til svindlere i udlandet.

Det fastslår skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter et lukket samråd i Skatteudvalget torsdag.

Sagen er indtil videre oplyst til at have kostet skatteyderne 6,2 milliarder kroner, men beløbet kan være større.

Trods Bagmandspolitiets samarbejde med Europol om at finde frem til bagmændene vil en stor del af beløbet formentlig være tabt, fastslår skatteministeren:

- Jeg tror, at vi skal være ærlige og sige, at når der er tale om organiseret kriminalitet på tværs af grænser, så er det svært at få pengene tilbage. Jeg er ikke optimistisk. Erfaringen er, at det er svært at efterforske, siger Karsten Lauritzen.

Annonce:

Efter det lukkede samråd fastslog Karsten Lauritzen igen, at han vil afvente den interne undersøgelse fra Skat, før han placerer et ansvar i sagen. Dermed går der endnu tre til fire uger, før skatteyderne får en forklaring på, hvordan sagen kunne opstå og udvikle sig.

Ved siden af den interne undersøgelse efterforsker Bagmandspolitiet også sagen. Men ser man på andre store danske svindelsager, så er der ikke meget håb om se pengene igen.

- I sagen om IT Factory fik man nogle af pengene igen, men en stor del kunne man simpelthen ikke finde. Det siger noget om udfordringerne, når der er tale om organiseret kriminalitet, siger Karsten Lauritzen.

Den organiserede kriminalitet har dog i høj grad været hjulpet af Skats manglende kontrol med udbytteskat, hvis man skal tro de oplysninger, der hidtil er kommet frem om sagen.

Den manglende kontrol har tilsyneladende gjort det muligt for et større netværk af selskaber i udlandet at søge om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

Udbetalingerne skete, selvom Skat flere gange blev advaret om risikoen for svindel på netop dette område.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: