Minister ser risiko for at ingen vil dele breve ud

Mængden af breve er faldet voldsomt, samtidig med at de ansatte er dyre at afskedige

Det er en så dårlig forretning at dele breve ud i Danmark, at regeringen arbejder med det scenarie, at ingen ønsker at påtage sig opgaven friviiligt, når statens aftale med Postnord udløber i 2019.

Det oplyser transportminister Ole Birk Olesen (LA) under et samråd i Folketingets transportudvalg torsdag.

- Vi har udpeget Postnord til befordringspligtig virksomhed. Men det er efter aftale. Vi kan risikere, at når den aftale skal fornys fra 2019, at Postnord ikke synes, at det er en god forretning.

- Derfor er vi inde i overvejelser om, hvad vi egentlig skal gøre, hvis Postnord ikke vil have den forretning, siger Ole Birk Olesen.

- Grunden til, at vi overhovedet er inde i de overvejelser, er, at vi ikke er sikre på, at det er en opgave, som nogen har lyst til at påtage sig frivilligt, forklarer han.

Der er ikke noget andet land i verden, der har oplevet så stort et fald i brevmængden som Danmark, oplyser Ole Birk Olesen. Samtidig har det danske postvæsen et stort antal ansatte, der har krav på tre års løn, hvis de fyres.

Det er baggrunden for, at det er svært at få en rentabel forretning ud af at dele breve ud i Danmark, lyder forklaringen under samrådet.