Minister skal forklare hjælp til veteraner efter drab

Efter drab på forældre til PTSD-ramt soldat vil De Konservative have svar på, om der gøres nok for veteraner

Forsvarsminister Peter Christensen siger til Jyllands-Posten, at han er klar til at evaluere, om der bliver gjort nok for at hjælpe krigsveteraner. Foto: Mogens Flindt
Forsvarsminister Peter Christensen siger til Jyllands-Posten, at han er klar til at evaluere, om der bliver gjort nok for at hjælpe krigsveteraner. Foto: Mogens Flindt

Forsvarsminister Peter Christensen (V) bliver nu kaldt i samråd i Folketingets Forsvarsudvalg.

Det er De Konservatives forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, der vil have ministeren til at forklare, hvorfor myndighederne ikke har reageret tilstrækkeligt på en række nødråb fra Kirsten Kragh om, at hendes søn - krigsveteranen Lars Kragh - led af posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) og havde brug for hjælp.

Kirsten formodet dræbt med økse af sin søn: Skrev breve med dronningen

Kirsten Kraghs lig blev tirsdag fundet i en bil, der blev kørt af hendes søn. Sønnen er nu sigtet for drabet på sin mor og far, hvis lig også var i bilen.

- Der skal tages ved lære af den dybt tragiske sag, og derfor vil jeg gerne høre forsvarsministerens vurdering af sagen, og om myndighederne har reageret, som man kunne håbe.

- Det tør jeg ikke vurdere endnu, men det må ministeren have en holdning til, og den vil jeg gerne høre, siger Rasmus Jarlov, der også er formand for Folketingets Forsvarsudvalg, i en pressemeddelelse.

Fængslet for at dræbe sine forældre: Vidste ikke hvad jeg skulle gøre med ligene

Forud for sin død havde Kirsten Kragh i flere år kæmpet for at få hjælp fra Forsvarsministeriet til sin søn. Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Således kontaktede Kirsten Kragh ad flere omgange Forsvarsministeriet. I et brev til ministeriet skrev hun i maj sidste år, at Lars Kragh havde pådraget sig psykiske mén som følge af udsendelser til Balkan, og at moren derfor søgte hjælp.

PTSD: Derfor er Balkan-veteraner ekstra hårdt ramt

Det viser en række dokumenter, som Jyllands-Posten har modtaget fra Forsvarsministeriet.

- I dit brev skriver du, at jeres hidtidige samarbejde med Veterancentret har været vanskeligt og uden løsninger, lyder det eksempelvis i et svar dateret 28. maj 2015.

Forsvarsminister Peter Christensen siger til Jyllands-Posten, at han er klar til at evaluere, om der bliver gjort nok for at hjælpe krigsveteraner.

- Vi skal altid være parat til at evaluere på, om vi gør det godt nok. Af samme grund er regeringen i gang med et servicetjek af veteranindsatsen, siger han.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.