Minister tjekker sundheden hos vindfolk fra Siemens

Siemens' ansatte tilbydes møder om sygdom fra epoxy, lover beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V)

Ansatte, som laver eller har lavet vindmøller for Siemens, skal ikke gå og være bange for at få alvorlige sygdomme på grund af de kemiske stoffer epoxy og isocyanater. Derfor tilbydes de nu orienteringsmøder.

Det forklarer beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) efter redegørelsen om Siemens. Han indskærper, at Arbejdstilsynet skal tjekke anmeldte erhvervssygdomme, og beder eksperter tjekke kontrollen med epoxy.

- Jeg vil foranstalte, at der bliver afholdt det nødvendige antal informationsmøder for nuværende og tidligere medarbejdere i Siemens, så de kan få svar på de spørgsmål, de måtte have om risici, de selv måtte have været udsat for, siger Jørn Neergaard Larsen.

Spørgsmål: - Hvorfor er det vigtigt?

- Det er afgørende, at nuværende og tidligere ansatte kan få den bedst mulige klarhed med det fokus, der er kommet på denne sag og den objektive kendsgerning, at der er mennesker, der er blevet syge, og mennesker, der måske stadig bliver syge, siger han.

Jørn Neergaard Larsen kan ikke vurdere, hvor mange møder der skal holdes. Han vil ligeledes sikre, at tidligere medarbejdere, som søger hjælp, kan få "kompetent rådgivning".

Han vil også drøfte med partierne bag arbejdsmiljøaftalen, om særligt godkendte virksomheder som Siemens stadig skal kunne undgå jævnlige tilsyn fra Arbejdstilsynet med en Krone-smiley, selv om de har haft mange anmeldelser om erhvervssygdomme.

- Der kan godt være nogle kriterier for tildeling, som bør strammes op. Så vi er sikre på, at der ikke er fortidige skader, som der ikke er gjort op med tilstrækkelig dygtigt, siger Jørn Neergaard Larsen.

- Uanset om man får en Krone-smiley, så skal helbredsdata, der findes hos andre myndigheder, lægges til grund for overvågning af virksomheden.

Mindst 64 Siemens-ansatte har ifølge DR i løbet af en tiårig periode fået anerkendt arbejdsskader efter at have arbejdet med de kemiske stoffer epoxy og isocyanat.

1 kommentar
Vis kommentarer