Minister truer med højere hvidvaskstraf efter Nordea-sag

Finanstilsynet har meldt Nordea til politiet, og nu vil minister diskutere, om straffen for hvidvask skal op

Nordea er i fare for at blive misbrugt til hvidvask af penge og finansiering af terrorvirksomhed.

Men banken er tilsyneladende så dårlig til at overholde de krav, myndighederne stiller for at forhindre, at det sker, at Finanstilsynet har meldt Nordea til politiet.

Det får nu erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til at overveje at hæve bøderne for ikke at leve op til reglerne om bekæmpelse af hvidvask, skriver netmediet Finans.

- Jeg ser med stor alvor på denne sag. Når man læser igennem, hvad Nordea selv skriver om sagen, så fremgår det jo tydeligt, at den har et omfang, som er bekymrende, siger Troels Lund Poulsen til Finans.

Han har indkaldt den finansielle forligskreds til et møde på søndag, hvor partierne skal drøfte, hvordan man kommer hvidvask til livs.

- Det kunne være at se på, om størrelsen af bøder i sådanne sager er tilstrækkelig, siger Troels Lund Poulsen til Finans.

Nordea har selv oplyst, at Finanstilsynet har politianmeldt banken for overtrædelse af loven om hvidvaskning af penge.

Politianmeldelsen kommer efter en undersøgelse i juni 2015, hvor Nordeas danske afdeling blev undersøgt for, om den overholdt reglerne.

- Undersøgelsen har givet anledning til en række påbud, og derudover har Finanstilsynet politianmeldt banken for overtrædelse af hvidvaskloven, skriver Nordea.

Finanstilsynet skriver i meddelelsen, at Nordea beskæftiger sig med områder, der er forbundet med 'høj risiko for hvidvask og finansiering af terrorisme'.

1 kommentar
Vis kommentarer