Minister: Vi har ikke set den sidste IS-kriger i Danmark

Justitsminister Nick Hækkerup siger, at Danmark må indstille sig på at, der vil komme IS-krigere hertil

Se mødet med 'Kristian' her. Video/redigering & tilrettelæggelse: Thea Pedersen/Sólfinn Hughes & Mikkel Cramon/Kristian Hansen
Følg Politik

Ekstra Bladet forsøgte hele dagen onsdag at få en kommentar fra den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, samt justitsminister Nick Hækkerup.

Danske Kristian fra fængslet: Mit liv i kalifatet

Vi ville gerne have en kommentar fra S-regeringen til den pæredanske IS-fange, 'Kristian', som nu beder den danske stat om hjælp.

Pia K om dansk IS-fanges nødråb: Han kan rådne op

Førstnævnte Tesfaye henviste imidlertid til sidstnævnte Hækkerup, som ikke stillede op til interview om den danske IS-fanges nødråb.

Nick Hækkerup. Foto: Jens Dresling
Nick Hækkerup. Foto: Jens Dresling

I en skriftlig kommentar siger Nick Hækkerup, at Danmark må indstille sig på at se flere IS-krigere ankomme i fremtiden:

’Jeg kan ikke udtale mig om konkrete sager, men de mænd og kvinder, som er udrejst fra Danmark for at tage ophold hos IS eller andre terrororganisationer, har vendt os ryggen. De bør retsforfølges der, hvor deres modbydelige handlinger er foretaget. Vi har dog desværre ikke set den sidste fremmedkriger komme til Danmark. Det ændrer ikke ved, at de er uønskede i Danmark.’

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+