Mobbede børn og unge skal have mulighed for at klage over deres skole eller gymnasium, hvis de mener, at skolen ikke har gjort nok for at forhindre mobning.
Det skriver Berlingske.
Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) ønsker nemlig at oprette en national klageinstans, der blandt andet skal kunne straffe skolerne økonomisk.
Håbet er, at klageinstansen nedbringer antallet af børn og unge, som bliver mobbet. Men uden at medføre tusindvis af klager og bøder til skolerne, understreger ministeren.
- Jeg håber, det får en disciplinerende effekt, så man begynder at arbejde mere seriøst med mobning lokalt.
- Det handler ikke om at slå bestemte institutioner i hovedet, men erfaringer fra Sverige og Norge viser, at et klageorgan med sanktionsmuligheder medvirker til en stærkere lokal forebyggelse af mobning.
- Det er dét mål, vi gerne vil nå, så børnene oplever et mobbefrit miljø, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske.
Klageinstansen skal ifølge avisen oprettes under Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM). Den kan behandle sager fra både elever på folkeskoler, fri- og privatskoler, erhvervsskoler og gymnasier.
Mens tiltaget roses af Børns Vilkår og Danske Skoleelever, er både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen forbeholdne.
- Det er ikke det, der skal til. I Danmark har vi en god tradition for samarbejde mellem skole og forældre, og det er den vej, vi skal, siger skoleledernes formand, Claus Hjortdal til Berlingske.
Regeringen inviterer nu Folketingets partier til forhandlinger om klage