Minister vil ikke love klageadgang for alle husejere

Boligejere skal fortsat kunne klage over vurderinger, siger skatteminister. Men under hvilke vilkår er uklart

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kan ikke afvise, at nogle boligejere bliver afskåret fra at klage over de ejendomsvurderinger, som Skat kommer med.

- Jeg er generelt som skatteminister varsom med at udstede garantier hverken på det her område eller på alle andre områder, hvor Skat er udfordret. Det vil være uklogt af mig, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Ifølge Politiken arbejder Skatteministeriet på at udtænke barrierer, der kan forhindre, at hundredtusindvis af boligejere klager over Skats vurderinger, fordi ministeriet frygter, at boligejere vil overbebyrde Skats klagesystem.

Karsten Lauritzen ønsker ikke at kommentere arbejdet, men fortæller, at klageadgangen er en af de ting, som partierne skal forhandle om til efteråret.

- Som boligejere kommer man fortsat til at kunne klage, men under hvilke vilkår er helt op til Folketingets partier, siger ministeren.

Ifølge flere uafhængige kilder, som Politiken har talt med, arbejder Skatteministeriets embedsmænd med forskellige modeller, der skal begrænse antallet af klager.

En af disse modeller er, at boligejerne skal betale et gebyr for at klage. Et andet middel er overvejelsen af en ny regel om, at boligejeren ikke kan få ændret sin vurdering, hvis den er mindre end 20 procent forkert.

- Jeg kan sige, at vi arbejder med mere retvisende vurderinger og en udbetalingsordning, der betyder, at mange ikke ønsker at klage, fordi de, der har betalt for meget, automatisk får pengene tilbage, når man får et mere retvisende ejendomsvurderingssystem, siger ministeren.

Blandt andet Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti mener, at det er helt forkert, at hvis boligejeres klageadgang bliver indskrænket.

- Det er helt urimeligt, at Skat begiver sig ud på den vej. I et retssikkerhedssamfund bør hovedvægten ligge på, at man har ret til at klage og anke, hvis man føler, at staten laver nogle forkerte afgørelser, siger partiets skatteordfører, Brian Mikkelsen.

2 kommentarer
Vis kommentarer