Minister vil skrotte skat på selskaber til erhvervsdrivende fonde

Det skal være skattefrit at overdrage en virksomhed til en erhvervsdrivende fond, mener Karsten Lauritzen (V)

Ejere af virksomheder skal kvit og frit kunne overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, mener skatteminister Karsten Lauritzen. Det siger han i et interview med Finans.

Et flertal i Folketinget har allerede fundet pengene til at lette skatten.

Flertallet lavede sammen aftalen "Vækstpakke DK", og derfor håber skatteministeren, at få forslaget vedtaget i det forum. I så fald vil det træde i kraft 1. januar næste år.

For at en fond kan kaldes erhvervsdrivende skal den opfylde en række krav.

Ifølge Erhvervsstyrelsens hjemmeside skal fonden blandt andet have et formål beskrevet i vedtægterne, bestyrelsesmedlemmer skal være uafhængige af stifteren og fondens formue er "uigenkaldeligt udskilt fra stifterens formue og kan ikke gå tilbage til stifter".

- Vi får nu en attraktiv model for erhvervsdrivende fonde, så der i de kommende år vil komme mange flere, siger skatteministeren til Finans.

- Det er en ejerform, hvor man ikke som kapitalfonde bare kigger til næste kvartal, men har en langsigtet investeringsplan og dermed sikrer, at danske virksomheder og arbejdspladser bliver på danske hænder.

Det var intentionen, at lovforslaget skulle være klar i februar. Dengang skrottede ministeren det, fordi en arbejdsgruppe ikke var færdig. Den beslutning blev mødt af protester fra erhvervslivet, der klagede over nøl.

Et af partierne i flertallet bag "Vækstpakke DK" er Socialdemokratiet. Til Finans siger partiets skatteordfører, Jesper Petersen, at forslaget på overfladen virker som en "enkel og gennemtænkt løsning".

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde