Annonce:
Annonce:

Ministerens motorvejsdrøm: - Det må være forkert

Der er både jubel og undren over transportminister Ole Birk Olesens motorvejsprioriteringer

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) satte for et stykke tid siden navn på de motorvejsprojekter, han foretrækker. Her ses Silkeborgmotorvejen, som åbnede i september 2016. Foto: Anders Brohus
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) satte for et stykke tid siden navn på de motorvejsprojekter, han foretrækker. Her ses Silkeborgmotorvejen, som åbnede i september 2016. Foto: Anders Brohus
Annonce:
Følg Politik

Jubel i Kalundborg. Vrede og undren i Næstved. 

Det er de umiddelbare reaktioner på et udspil fra transportminister Ole Birk Olesen (LA), hvor han udpeger de syv vigtigste kommende motorvejsbyggerier i Danmark.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

En forlængelse af Holbækmotorvejen til Kalundborg er blandt de øverste punkter på ministerens liste. Kalundborgs Venstre-borgmester, Martin Damm noterer sig det med glæde, og kalder det 'en helt nødvendig løsning for byen og dens erhvervsliv'.

Vil anlægge spritny motorvej - der er bare ét lille problem

En motorvej fra Næstved til Rønnede med forbindelse til sydmotorvejen er til gengæld ikke med. Den socialdemokratiske borgmester, Carsten Rasmussen undrer sig og mener det må være forkert.

Ministerens motorvejedrømme

Transportminister Ole Birk Olesens (LA) syv største motorvejsdrømme:

1. Udvidelser og forbedringer af den østjyske motorvej E45

2. En helt ny hærvejsmotorvej ned gennem Jylland

3. En ny motorvej til Kalundborg

4. Færdiggørelse af Hillerødmotorvejen

5. Forbedring og udbygning af E20 over Fyn

6. En motorvej til Frederikssund

7. En tredje Limfjords-forbindelse

Kilde: jp.dk

Annonce:

Listen med de syv byggerier kommer i forlængelse af regeringens såkaldte 2025-plan, hvor den blandt andet forventer 22 milliarder ekstra kroner til offentlige investeringer i infrastruktur. 

Her peger transportminister Ole Birk Olesen på veje frem for offentlig trafik, og har så fremhævet syv motorvejsprojekter, han mener, det er særlig nødvendigt at have fokus på.

Og listen har tidligere skabt glæde i Horsens, hvor byens borgmester er enig med Ole Birk Olesen i, at mobiliteten på E45 bør have førsteprioritet.

- Jeg har respekt for, at der skal være økonomi til de projekter, der sættes i gang, men der er mange modeller til at finansiere eksempelvis letbaner. Økonomisk ansvarlighed har vi alle brug for, men i forhold til investeringer i infrastruktur er det slet ikke min opgave at anvise finansieringen.

- Det overlader jeg trygt til regeringen, men jeg er glad for, at ministeren nu så præcist har tilkendegivet, at E45 står først for, sagde Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) til stiften.dk i midten af juli.

Annonce:

Jysk by bliver næsten pakket helt ind i motorveje

Det har ikke været muligt for DR P4 Sjælland at få en kommentar fra transportminister Ole Birk Olesen selv. Ministeriet meddeler, at ministeren holder ferie og er tilbage i august.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: