Missing People Denmark opløses øjeblikkeligt

Den frivillige hjælpeorganisation Missing People har opløst sig selv efter massiv kritik i P1-dokumentar

Missing People opløses efter to år. Her er et billede af organisationens stifter Rene Nielsen. (Foto: Ernst Van Norde)
Missing People opløses efter to år. Her er et billede af organisationens stifter Rene Nielsen. (Foto: Ernst Van Norde)

I mere end to år har den frivillige organisation Missing People Denmark hjulpet politiet med at finde forsvundne personer. Men nu er det slut, fremgår det på organisationens hjemmeside.

'Bestyrelsen og formanden finder enstemmigt, ingen anden løsning end at opløse foreningen efter gældende vedtægter. Kritikken omkring vores virke og formand mener vi er helt uberettiget, med tanke på de resurser og den økonomi vi har haft til rådighed', står det på hjemmesiden.

Opløsningen sker efter, at DR har kunne afsløre, at Missing People Denmark gentagne gange har brudt persondata-loven ved at gennemse videoovervågningsmateriale.

DR kunne nemlig fortælle, at organisationen selv har henvendt sig til ejere af overvågningskameraer og bedt om lov til at se optagelserne.

Blandt andet nævner tv-stationen  72-årige Niels Joachim Nicholaisen, der har været forsvundet siden 5. februar. Missing People opsøgte i det tilfælde butikker og virksomheder for at se deres overvågningskameraer.

Et andet eksempel DR hiver frem er Missing Peoples eftersøgning af Jonas Hedegaard Hansen, der forsvandt i Holstrebro.

Stifteren af Missing People, René Nielsen udtalte dengang, at deres eftersøgning viste, at Jonas Hedegaard Hansen kunne findes i Vandkraftsøen. Seks uger efter sin forsvinden fandt man liget af den unge soldat 10 kilometer fra det sted, som Missing People havde udpeget.

- Jeg tror, uanset hvilket firma eller forening man dissekerer på den måde, så vil man kunne finde fejl, men det vigtigste er vel, at man har en plan for, hvordan man for rettet op når man opdager, at man har begået fejl?, siger René Nielsen til DR.

En gruppe er netop nu i gang med at stifte en ny organisation af Missing People, skriver de i en pressemeddelelse. Den nye bestyrelse oplyser, at den ser det som sin vigtigste opgave at få genoprettet tilliden til Missing People i Danmark.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra organisationen, men det har indtil videre ikke været muligt.

Ekstra Bladet følger sagen

107 kommentarer
Vis kommentarer