Mistilliden til politikere slår rekord

Årlig måling af tilliden til forskellige faggrupper viser nyt lavpunkt i politikernes troværdighed

Politikernes troværdighed i danskernes øjne fortsætter sit styrtdyk. Det viser den årlige måling af forskellige jobgruppers troværdighed, som Radius Kommunikation har lavet.

956 danskere har givet deres vurdering af jobgruppernes troværdighed på en skala fra et til fem. Her lander politikerne for første gang og som den eneste jobgruppe med et gennemsnit under to - mere præcist på 1,9.

Det er første gang, siden Radius Kommunikation i 2008 begyndte at lave målingerne, at en jobgruppes troværdighed er så lav. Ved den første måling i 2008 lå politikerne på 2,56.

Ifølge stifteren af Radius Kommunikation, Nikolaj Taudorf Andersen, er årets måling et udtryk for en fasttømret skepsis overfor det politiske system og dets repræsentanter.

- Det er kulminationen på de tendenser, vi så ved valget i juni, hvor en stor portion af vælgerne vendte ryggen til de gamle, etablerede partier for i stedet at søge mod fløjene og nye partier, vurderer han.

- Siden valget har nye historier om, hvad der i manges øjne ligner magtmisbrug eller lemfældig omgang med offentlige midler, været med til at bekræfte et billede af, at nogle politikere er ude af trit med den virkelighed, vi andre lever i.

Anderledes positiv er udviklingen i tilliden til skolelærerne. Deres troværdighed er i danskernes øjne steget for første gang siden 2011 og er tilbage på et niveauet fra før lærerkonflikten i 2013.

Igen i år viser målingen, at danskerne generelt har størst tiltro til de faggrupper, der varetager velfærdsstatens borgernære opgaver.

Sygeplejersker ligger helt i toppen sammen med dommere med en troværdighedsscore på 4, mens læger og politibetjente følger lige efter med scorer på henholdsvis 3,9 og 3,8.

I bunden af ranglisten ligger ud over politikerne jobgrupper som bilforhandlere, journalister og ejendomsmæglere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter