Mjølnerparken: Løkke og co. bliver mødt af demonstranter

Når otte ministre i morgen ankommer til Mjølnerparken vil de blive mødt af utilfredse beboere

Sikkerheden bliver omfattende, når otte ministre i morgen skal besøge Mjølnerparken.
Foto: Anthon Unger.
Sikkerheden bliver omfattende, når otte ministre i morgen skal besøge Mjølnerparken. Foto: Anthon Unger.
Følg Politik

Sikkerhedsopbuddet bliver enormt, når otte ministre torsdag formiddag besøger den københavnske ghetto Mjølnerparken for at præsentere ghetto-udspillet 'Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030'. Boligkvarteret har været fast inventar på de ghettolister, skiftende regeringer har udarbejdet hvert år siden 2010 og var i 2017 hårdt plaget af bandeopgør.

Afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken har netop meldt ud, at ministrene vil blive mødt af en større gruppe af beboere og andre, der vil sende et signal til statsminister Lars Løkke Rasmussen(V) om, at de ikke er tilfreds med regeringens udspil, der blandt lægger op til dobbelt-straf for kriminalitet begået i ghettoer som Mjølnerparken.

DF bakker op om dobbeltstraf i ghettoer

Demonstranterne vil mødes kl. 10.30 og tage i mod ministrene, der efter planen ankommer kl. 11.

- Det er ikke os, som er værter for regeringen. Det er dem, der administrerer murstenene(Lejerbo, red.) Vi har intet vidst om arrangementet før i dag. De har beslaglagt beboerhuset til deres mediestunt og blandt andet smidt nogle ældre kvinder, som skulle have gymnastik der ud, siger Mohammad Aslam, Formand, Afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken

- Politikerne har på heller ingen måde været i dialog med beboerne inden deres udspil. Derfor vil holde en stille og rolig demonstration med et budskab om,  at alle er lige for loven, og at alle - inklusive politikerne - er meget velkomne i Mjølnerparken. Vi vil selvfølgelig ikke på nogen måde lave ballade, siger beboerformanden, der opfordrer alle til at møde op og sende et klart budskab til politikerne.

Programmet

Regeringen præsenterer 'Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030'  torsdag den 1. marts i Mjølnerparken i

København. Her deltager statsministeren, justitsministeren, økonomi og indenrigsministeren, beskæftigelsesministeren, udlændinge- og integrationsministeren, børne- og socialministeren, undervisningsministeren og transport-, bygnings- og boligministeren.

Programmet vil være:

- Kl. 10.30: Utilfredse beboere og andre vil samles til en demonstration. 

- Kl. cirka 11.00: Ministrene ankommer til Hothers Plads 12 (i bunden af Midgårdsgade) og går samlet til Mjølnerparkens beboerlokale.

- Kl. cirka 11.10: Præsentation af Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030 ved statsministeren og

økonomi- og indenrigsministeren (formand for ministerudvalget om parallelsamfund) i Mjølnerparkens beboerlokale, Mjølnerparken 112.

- Kort pause.

- Kl. cirka 11.50: Uddybende pressemøde med fagministre (justitsministeren, økonomi- og indenrigsministeren, beskæftigelsesministeren, udlændinge- og integrationsministeren, børne- og socialministeren, undervisningsministeren og transport-, bygnings- og boligministeren) i Mjølnerparkens beboerlokale.

- 12.30 - Beboerne afholder pressemøde.

PET på mærkerne

Både moddemonstrationen og hele arrangementet vil være nøje overvåget ned til mindste detalje af Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET), der vil være helt oppe på mærkerne for at undgå ballade og terror, fastslår Hans Jørgen Bonnichsen, fhv. operativ chef i PET.

- Et sådan arrangement med otte ministre på sådan en lokation bliver gennemført i meget tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, som nøje har vurderet, hvad risikoen er for uro og andre ubehageligheder, siger han.

Han tvivler på, at der vil være en talstærk politistyrke synligt tilstede.

- Men der vil være en helt tilstrækkelig politi-dækning, som bliver suppleret af de enkelte ministres livvagter, og man har inden besøget screenet området, så det er rent for ubehageligheder, siger Bonnichsen.

Ulighed for loven

Bonnichsen bider mærke i, at ministerierne først onsdag eftermiddag offentliggjorde, at Mjølnerparken skulle være scene for et politisk udspil, der skal bekæmpe steder som netop Mjølnerparken.

- Det er i sig selv en sikkerhedsforanstaltning at man ved sent at offentliggøre programmet undgår, at nogen får lang tid til at forberede noget uvelkomment.

Han siger, at det ville være helt utænkeligt, at politiet skulle fraråde ministrene af blive væk fra Mjølnerparken med henvisning til en sikkerhedsrisiko.

- Deres opgave er at sørge for, at der er sikkert, så det ville være en stor falliterklæring, siger Bonnichsen.

Efter regeringens præsentation vil beboerne også selv afholde et pressemøde.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind