Model fyret for at være 'for stor': Ellen Trane sender skideballe til Louis Vuitton

Louis Vuitton fyrede dansk model fra show. Sundhedsministeren beder nu modehuset være bevidst om sit ansvar

Kort inden et modeshow fik Ulrikke Høyer angiveligt besked på at faste og kun drikke vand i 24 timer, fordi hun 'var for stor'. Det har fået Ellen Trane (V) på banen. All Over Press, Jens Dresling / Polfoto
Kort inden et modeshow fik Ulrikke Høyer angiveligt besked på at faste og kun drikke vand i 24 timer, fordi hun 'var for stor'. Det har fået Ellen Trane (V) på banen. All Over Press, Jens Dresling / Polfoto

En dansk røffel er sendt af sted til det franske modehus Louis Vuitton.

Modegiganter som Louis Vuitton skal nemlig forstå, at de har et stort medansvar for, hvordan unge piger ser på sig selv.

Det mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som sammen med Eva Kruse, direktør for Danish Fashion Institute, har sendt et brev stilet til netop Louis Vuitton.

Det sker efter sagen om den danske model Ulrikke Louise Lahn Høyer, som blev fyret fra et større modeshow i Japan. Ifølge modellen selv skete det, fordi Louis Vuitton syntes, hun var 'for stor'.

- Vi ved, at rigtig mange unge mennesker spejler sig i modeikonerne, derfor har de et ansvar for, at unge piger ikke udvikler spiseforstyrrelser eller generel mistrivsel i forhold til deres krop, siger ministeren.

Kan tage hensyn
I brevet beder Ellen Trane Nørby og Eva Kruse modehuset om at følge principperne i den danske modebranches etiske charter.

Chartret har til formål at medvirke til at sikre, at danske modeller trives bedre og samtidig skabe fokus på spiseforstyrrelser.

Et af målene med det etiske charter er at lave sundhedstjek af danske modeller. Projektet er sat i gang som pilotforløb, hvor alle 16-årige modeller skal have et sundhedstjek inden udgangen af 2017.

- I Danmark kan vi se, at man godt kan være modebranche og samtidig tage hensyn, så man ikke får sygeligt tynde modeller, som slet ikke afspejler, hvordan folk ser ud, siger Ellen Trane Nørby.

Dansk topmodel fyret af modegigant: Skulle sulte sig selv

Sundhedsministeren fortæller, at Louis Vuitton endnu ikke har reageret på brevet.

Det var, da Ulrikke Louise Lahn Høyer skrev et opslag på Facebook om sine oplevelser med Louis Vuitton, at sagen fik opmærksomhed.

I opslaget skriver modellen, at hun var hyret til modeshowet og havde været igennem den rutinemæssige tilpasning af tøjet.

Men kort inden showet fik hun angiveligt besked på at faste og kun drikke vand i 24 timer, fordi hun 'var for stor'. Kort efter blev hun sendt hjem og kom ikke til at gå showet alligevel.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Louis Vuitton.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.