'Moffe' sælger cannabis: Ulovligt men ikke forkert

Hver eneste dag begår Claus 'Moffe' Nielsen en kriminel handling, når han producerer og sælger cannabis til syge mennesker. I klippet kan du møde Claus og én af hans faste kunder, som ryger flere joints om dagen

I klippet kan du møde hash-producent Claus 'Moffe' Nielsen og hans kunde, som ryger flere joints om dagen for at dulme sine smerter (Video/redigering: Julie Nolsöe)

- Det er ikke os, der gør noget forkert. Det er systemet, der gør noget forkert.

Sådan siger Claus 'Moffe' Nielsen, som sælger medicinsk cannabis til mennesker med alt fra slidgigt, sclerose, fibromyalgi og kræft. Han lider selv af slidgigt og spiser chokolade indeholdende cannabis på daglig basis.

Én af Claus 'Moffe' Nielsens faste kunder er Jack Mikkelsen, som indtager sin cannabis i en mere klassisk form - han ryger nemlig joints hver eneste dag, for at dæmpe symptomerne fra hans sclerose.

- Det hjælper mig med mine kramper, og det hjælper, lige fra jeg tager det første sug af en joint. Cannabis har stoppet udviklingen i min sygdom, og det giver mig mulighed for at leve et værdigt liv, fortæller Jack Mikkelsen, som er førtidspensionist.

- Jeg er ikke bange, fordi jeg begår kriminalitet ved at indtage cannabis. Men jeg er bange for, at min mulighed for at medicinere mig selv pludselig bliver taget fra mig. Så ved jeg ikke, hvad jeg ville gøre.

KOL-Lisbeth savner sin cannabis: Forbedrede min lungeprocent

Cannabis er et fællesbegreb for de præparater, der fremstilles af hampplanter fra Cannabis-slægten, blandt andet hash, pot og skunk. I Danmark er det ulovligt både at dyrke og forbruge cannabis, også til medicinsk forbrug. Og det gør Jack Mikkelsen til kriminel, hver gang han dulmer sine spasmer.

FAKTA: Så udbredt er de forskellige narkotyper i Europa

Lovliggørelse

Claus 'Moffe' Nielsen er ked af, at både han og hans kunder bliver kriminaliseret ved at indtage cannabis for at afhjælpe smerter, men han er også ked af, at produktionen og forbruget af medicinsk cannabis ikke foregår under mere ordnede forhold.

- Når en murer fra Holbæk uden videre kan begynde at producere og sælge cannabis, så er den gal, siger Claus 'Moffe' Nielsen med hentydning til sig selv.

- Det burde jo være laboranter, kemikere og læger, som kan gøre det under kontrollerede forhold. Jeg er ikke faglig ekspert, men jeg har nogle principper, og dem står jeg fast på, og så længe det her hjælper mennesker, så bliver jeg ved.

Claus 'Moffe' Nielsen og Jack Mikkelsen er ikke alene med deres standpunkt. Fra politisk side diskuteres en legalisering af medicinsk cannabis løbende, og blandt andre ønsker Alternativet, at det skal være muligt at for syge mennesker at anvende cannabis som lægemiddel.

- Mange patienter oplever, at virkningen på deres medicin ophører, og at cannabis til gengæld hjælper. Det bør vi lytte til, fortæller sundhedsordfører hos Alternativet, Carolina Magdalene Maier, til Ekstra Bladet.

- Så længe cannabis til medicinske formål er ulovligt vil folk købe det på det sorte marked, hvor priserne er høje, og hvor der ingen garanti er for indholdet af produkterne.

Carolina Magdalene Maier har et forslag til, hvordan medicinsk cannabis i Danmark bør håndteres i fremtiden.

Lam mand bruger cannabis mod smerter: Får bøde på 10.000

- Jeg er tilhænger af den 'hollandske model', hvor læger kan udskrive cannabis til patienter ud fra en symptomliste. Naturligvis under ordnede forhold og hvor cannabis’en er produceret efter god landbrugspraksis, det vil sige uden sprøjtemidler og syntetiske stoffer.

Alle Folketingets partier har flere gange tidligere været i samråd om muligheden for en legalisering af medicinsk cannabis. Torsdag den 14. april mødes de igen.

I klippet oven for kan du møde cannabis-producent Claus 'Moffe' Nielsen og hans faste kunde, sclerose-ramte Jack Mikkelsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby