Mogens Camre håner 'dilettantisk' politi: Hjemmeværnet ville have skudt Omar

Dansk Folkepartis Mogens Camre er langt fra imponeret over politiets indsats ved den københavnske terrorhandling

Kom med politiet på øvelse her: (Video: Rene Schütze)

Hjemmeværnsfolk med de rette våben kunne have stoppet terroristen Omar el-Hussein, inden han overhovedet havde løsnet et skud.

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Gladsaxe byråd Mogens Camre, der er hjemmeværnsmand og tidligere medlem af både Folketinget og Europa-parlamentet.

- Hvis det havde været hjemmeværnsfolk, så var han (Omar, red.) aldrig være kommet af sted med det. De kan ramme en tallerken på 100 meter. Ellers får de ikke lov at have deres våben, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi taber altså ikke magasinet, for vi ved godt, hvordan det skal sættes på. Du ved nok, at der var en betjent, som tabte magasinet, fordi han ikke havde haft timer nok.

Anede ikke hvordan
- Mener du virkelig, at hjemmeværnsfolk kunne have gjort det bedre end Københavns Politi?

- Ja, det mener jeg bestemt, understreger Mogens Camre, og forklarer:

- De var tydeligvis uden enhver viden om, hvordan man etablerer en vagt for et muligt overfald.

- Det var tydeligt at se på billederne, at de ikke anede, hvordan man holder et våben i nærkampsstilling.

Mogens Camres opsigtvækkende analyse af begivenhederne i februar kommer i forbindelse med, at han ligesom omkring 4.500 andre hjemmeværnsfolk er blevet bedt om at indlevere deres automatrifler, fordi det våben, som Omar brugte ved sin terrorhandling, stammede fra et hjemmerøveri hos en hjemmeværnsmand.

Den beslutning er DF-veteranen stærkt imod, derfor har han indleveret hele sin M95-automatriffel - og ikke kun bundstykket - i protest mod det han kalder 'afvæbningen af det danske forsvar'.

Havde skudt først
- Nogen af de folk, du mener, Hjemmeværnet kunne have gjort et bedre arbejde end, blev såret ved terrorangrebet. Hvis hjemmeværnsmanden var blevet såret, havde han vel også haft det svært?

- Jamen, han havde skudt, inden han var blevet såret. Kernen i historien er, at den form for bevogtning var dilettantisk. Hvis du fik den opgave på en øvelse og etablerede dig på den måde, så ville du i kritikken bagefter få at vide, at du var død i den øvelse inden for nogle få minutter.

- Risikerer du ikke at gøre nogle folk ret sure, når du ligefrem kalder betjentenes indsats dilettantisk?

- Det er, hvad samtlige kommentatorer har sagt og skrevet.

Omar var ikke elite
- Måske ikke helt så firkantet...

- Det har jeg set adskillige sagkyndige sige. Og den kritik kom også fra dem, der var til stede. Hvis du har læst om de folk, der bevogtede Krudttønden. Det er ikke svært at sige sig selv, når én mand har held til at nedlægge fem, så er det ikke fordi han er en toptrænet Navy Seal (amerikanske elitesoldat, red.). Det er fordi, de andre ikke er trænet i den form for opgaver. Det er, hvad politiforbundets formand selv sagde: Mangel på træning.

Mogens Camre er slet ikke sikker på, at Hjemmeværnets våben er i sikkerhed på landets kaserne. Han henviser bl.a. til det store våbenrøveri på Antvortskov Kaserne, som eksempel på, at sikkerheden halter.

- Mener du seriøst, at der er bedre sikkerhed hjemme hos dig end på en kaserne?

- Det kommer an på, hvad det er for en kaserne. Jeg kan sige så meget, at det er først efter min partifælle Marie Krarup har rejst krav om at få aflåst, at der er kommet lås på dørene. Indtil angrebet på Krudttønden kunne du vandre lige ind på depotet.

Sikkert hos Camre
- Danske kaserner herunder Forsvarsakademiet og Hjemmeværnets depoter har stået åbne indtil dørene i forrige uge blev låst, siger Camre, og fortsætter:

- Det er bare at gå ind og holde de to stakkels depotarbejdere op.

- Men tyvene, som fik fat i Omars våben, begik jo netop et hjemmerøveri, hvor en hjemmeværnsmand blev holdt op og tvunget til at aflevere sit våben. Det kan jo ske alle steder.

- Ja, det kan det i princippet, men er løsningen så, at vi afvæbner forsvaret? Af den grund ville jeg aldrig lukke nogen ind i mit hus. Jeg siger ikke, at man ikke kan komme ind i mit hus, men det er så besværligt, at jeg godt kan nå at få fat i politiet inden.

299 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere