Mogens Camre: Jeg regnede med at være Omars terrormål

Det kommer ikke bag på DF-politikeren, at Omar El-Hussein søgte på hans adresse efter angrebet på Krudttønden

Omar har søgt på Mogens Camre. Hør mere her

Det eneste i sagen om Omar El-Hussein, der kommer bag på DF-politikeren Mogens Camre, er at den unge mand ikke havde hans adresse i forvejen.

Sådan lyder reaktionen, efter at det onsdag er kommet frem i Københavns Byret, at Omar El-Hussein søgte på Mogens Camres adresse efter angrebet på Krudttønden 14. februar sidste år.

- Det undrer mig såmænd ikke spor. Vi ved jo, at der er en trussel imod alle os, der repræsenterer værdier, som er i modstrid mod det, som disse terrorister står for, siger Mogens Camre til Ritzau.

- Så det havde jeg regnet med hele tiden. Halvdelen af mine venner har PET-beskyttelse. Når de kommer til middag her, har jeg PET til bords. Så det er ikke nogen ny situation, siger han.

Se også: Inden drabet på Dan Uzan: DF-politiker i Omars søgelys

Politiet orienterede Mogens Camre om sagen umiddelbart før det kom frem i byretten, hvor fire mænd er tiltalt for at have medvirket til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade natten til 15. februar sidste år.

Omar el-Hussein i tre forskellige situationer - de to første under terrorangrebene i København 14.-15. februar sidste år. 112 - 10. mar. 2016 - kl. 11:27 Før terrorangreb: Omar søgte informationer om Krudttønden

- Politiet havde været så venlige at orientere mig, fordi de ikke syntes, at det var noget, jeg skulle høre i radioen, siger Mogens Camre.

Se også: Nye anklager i terror-sagen: Tiltalt havde tre mobiler på tre måneder

Seks timer efter drabet på Finn Nørgaard ved Krudttønden på Østerbro foretog Omar El-Hussein febrilske google-søgniger på en internetcafe på Nørrebro.

Målet for den 22-årige var ifølge politiet tilsyneladende at finde frem til sit næste terror-offer. Her søgte han blandt andet først på Christiansborg, derefter på en adresse på Helleruplund Allé og efterfølgende på en adresse på Sønderboulevard på Vestebro.

Men også en adresse på Søvej var en af den 22-åriges mange søgninger.

- Der findes en række adresser på Sjælland, som passer til Søvej, men det er politiet teori, at det har været en adresse på politiker Mogens Camre, som har været målet, lød det fra sagens medanklager Sidsel Jessen-Kilxbüll.

Dansk Folkepartis Mogens Camre har ved flere lejligheder gjort sig bemærket som islamkritiker, men ifølge politiets gennemgang af computeren på netcafeen besluttede Omar El-Hussein sig alligevel for at rette sin opmærksomhed imod synagogen på Krystalgade i København.

- Det sidste klik, som Omar El-Hussein foretager sig på netcafeen er på synagogens hjemmeside, hvor han klikker ind på nogle informationer om et privatarrangement, der bliver holdt i synagogens festlokaler den 14. februar sidste år, lød det fra anklageren med henvisning til den bar mitzvah, hvor vagten Dan Uzan blev skudt og dræbt af Omer El-Hussein kort efter midnat den 15. februar.

Københavns Byret er spækket med svært bevæbnet politi. (Foto: Jens Dresling) 112 - 10. mar. 2016 - kl. 09:35 LIVE: Terror-tiltalt afbryder anklageren: Jeg ville ikke skræmme nogen

Politiets gennemgang af computeren på netcafeen viser ifølge anklagemyndigheden, at Omer El-Hussein blandt andet også søgte på Pegida-formand Nicolai Sennels adresse.

I følge politiet foretog Omar El Hussein også en søgning på en købmand på Vesterbro kaldet, Kihioskh.

Den forhandler blandt andet specialøl og tegneserier. Men solgte også det franske satiremagasin Charlie Hebdoe efter terrorangrebet mod det sidste år.

Ifølge overvågningen på netcafeen Powerplay, hvor Omar El-Hussein foretog sine sidste søgninger, forlader den 22-årige stedet lidt efter klokken 23 om aftenen 14. februar.

Københavns Byret er spækket med svært bevæbnet politi. (Foto: Jens Dresling) 112 - 10. mar. 2016 - kl. 08:45 Sikkerheden i top: Nu begynder terror-sagen

1 af 2 - Det undrer mig såmænd ikke spor, siger Mogens Camre om at være muligt mål for Omar El-Hussein. Foto: Mogens Flindt.
2 af 2 - Det undrer mig såmænd ikke spor, siger Mogens Camre om at være muligt mål for Omar El-Hussein. Foto: Mogens Flindt.
112 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere