Annonce:
Annonce:

Morten Messerschmidt gør comeback

Efter måneders sygemelding ovenpå Ekstra Bladets afsløringer af pengegriseri i EU-fonde er DF's stemmesluger tilbage

Morten Messerschmidt er efter et længere tilløb tilbage. Foto: Cicilie S. Andersen/Polfoto
Morten Messerschmidt er efter et længere tilløb tilbage. Foto: Cicilie S. Andersen/Polfoto
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er definitivt tilbage på den politiske scene.

- Morten holder grundlovstale på mandag, og så starter han formentlig i parlamentet umiddelbart i dagene efter, siger DF's næstformand, Søren Espersen.

- Når han begynder, så er det 100 procent. Jeg var sammen med ham for 14 dage siden, og han er i storform. Han glæder sig til at starte.

Morten Messerschmidt fik et ildebefindende i oktober, hvorefter han trak stikket. Sammenbruddet kom efter Ekstra Bladets afsløring af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Dansk Folkeparti har foreløbig betalt over to millioner kroner tilbage EU's kasse som følge af skandalen.

- Han havde det oprigtig dårligt og elendigt under sygemeldingen, og han var langt nede, men nu er han klar til at begynde med fulde omdrejninger, forklarer Søren Espersen.

Selv udtaler Morten Messerschmidt til TV2:

Annonce:

- Jeg faktisk var overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme. Og jeg må også sige, at jeg havde egentlig aldrig troet, det skule ramme mig.

Messerschmidt på vej tilbage: Ansætter spindoktor

Morten Messerschmidt vender senest onsdag tilbage til Bruxelles for at genoptage sit virke i EU-Parlamentet, oplyser hans presserådgiver Erik Bjørn Møller.

Engells brevkasse: Er Messerschmidt færdig?

Nyt skæg
Morten Messerschmidt har sågar ifølge Søren Espersen anlagt sig et 'lille klædeligt fuldskæg'.

Morten Messerschmidt overværende forleden 140 års-jubilæumsforestillingen i Bakkens Hvile. Bemærk 'det klædelige fuldskæg'. Foto: Mogens Flindt
Morten Messerschmidt overværende forleden 140 års-jubilæumsforestillingen i Bakkens Hvile. Bemærk 'det klædelige fuldskæg'. Foto: Mogens Flindt
 

- Skal han tilbage i k-udvalget i toppen af DF?

- Martin Henriksen er jo lige kommet ind, så der er ingen planer om, at Morten skal ind i udvalget.

Sygdom koster Messerschmidt EU-post

Indtil videre er DF's samlede regning fra de to skandalepartiet Meld og fonden Feld på cirka 2,6 millioner kroner. EU's antisvindel-enhed, Olaf, er i øjeblikket ved at undersøge sagen.

Annonce:

Om de pågående undersøgelser af Morten Messersschmidts rolle i Meld-skandalen, hvor EU-kroner bl.a. blev brugt på DF's partiarrangementer, siger næstformanden:

- Olaf (EU's antisvindelenhed, red.) har endnu ikke interviewet Morten, men vi regner med det sker umiddelbart efter, at han er begyndt i parlamentet igen.

- Hvad regner I med, at der sker med sagen om Meld og Feld?

- Ud fra det, som vi har fået forelagt, så ser det positivt ud. Vi håber på og er fortrøstningsfulde om, at vi og Morten bliver renset.

- Det går formentlig som med vores EU-arrangementer med penge fra Europa-Nævnet, hvor vi blev pure frikendt, efter at de gennemgik vores bilag, siger Espersen.

Espersen om grisefest for skattekroner: Ren hetz og løgn

Ekstra Bladet afslørede, at DF blandt andet brugte 22.000 skattekroner, som var øremærket til EU-oplysning, på hygge, helstegt pattegris og amerikansk lotteri til et arrangement fra 11-17, hvor DF havde to gange et kvarter med EU-oplæg.

Europa-Nævnet om DF's grisefester

Europa-Nævnet stillede sig tilfreds med DF’s redegørelse, efter at formanden har gennemgået de originale bilag til regnskaberne.

Nævnet har taget til efterretning, at grundlovsmøderne på Marsvinslund ligger 6 og 7 år tilbage, og at der ikke er pligt til at opbevare regnskabsmateriale længere tilbage end 5 år.

Europa-Nævnet støtter desuden Dansk Folkepartis fremadrettede strategi, hvor partiet har restriktioner overfor brugen af lokalmidler.

Der bruges ikke tilskud til arrangementer, der kombineres med almindelige driftsmøder som generalforsamlinger og grundlovsmøder, og partiet betaler halvdelen af udgifterne til de lokale arrangementer.

Sagen om redegørelse for brug af tilskud til udvalgte lokale arrangementer 2010 – 2014 anses hermed for afsluttet.

Annonce:

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Det var ventet, at Messerschmidt ville vende tilbage i enten april eller maj. Nu bliver det altså juni.

Du kan læse mere om nogle af EU-sagerne her:

Tyk ironi: Messerschmidts bog om EU-fråds betalt af skandalefond

Messerschmidts fond betalte Frankrigstur for minister og kæreste: Så dyr var den

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner

Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner Skattekroner betalte for Messerschmidts julekort til 31.000 kr

Tilbage i marts blev han valgt som næstformand i Europa-Parlamentets Forfatningsudvalg. Og efterfølgende ansatte han Erik Bjørn Møller som ny spindoktor.

Erik Bjørn Møller har blandt andet en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og daværende partiformand Mogens Lykketoft.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: