Annonce:
Annonce:

Morten Ø. fortryder støtte til Anna Mee: Kæk bemærkning

De radikales leder Morten Østergaard fortryder opbakning til partifællen Anna Mee Allerslev i sag om bryllup- og fødselsdagsfester

Annonce:
Følg Politik

Anna Mee havde ikke styr på det hele, og Morten Østergaard fortryder sin tidligere opbakning til partifællen.

Sådan lydet det nu fra de radikales leder om den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, når det gælder hendes håndtering af visse borgmester-privilligier.

- Det har været vigtigt, at Anna i sidste uge og i denne uge har erkendt, at det ikke er nok, at regler er overholdt, men at der er også er noget, der handler om rimelighed, siger Morten Østergaard.

- Jeg er glad for, at Anna er kommet til den erkendelse, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes, fortæller den radikale leder.

Annonce:

Ekstra Bladet og BT kunne for godt en måned siden afsløre, at Anna Mee har lånt Rådhushallen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception uden at betale for det. Et lokale, der normalt koster 65.000 - 100.000 kroner per døgn at leje.

Dengang var der andre toner fra den radikale leder, som på Facebook skrev, at Anna Mee havde styr på det hele.

 

Ligesom Anna Mee burde den radikale leder også have handlet anderledes, siger han nu.

- Det var en lidt frisk bemærkning, siger han.

- Fortryder du?

- Det var en lovlig kæk bemærkning.

Sagen kort: Anna Mees bryllup

Bryllupsfest: Ekstra Bladet og BT afslører, at den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, lørdag 26. august blev gift med sin udkårne, Christian Tarp, ved en privat bryllupsreception for 300 gæster med dans og musik i rådhushallen uden at betale en eneste krone til kommunekassen for leje af lokalet.

Useriøs historie: Anna Mee Allerslev kaldte i første omgang afsløringen af den gratis lokaleleje for useriøs på sin Facebook-profil og bad sine mange følgere dele sit opslag.

Du har styr på det: Den radikale leder, Morten Østergaard, valgte at kommentere sin partifælles opslag med en måske lidt for kæk kommentar. 'Som altid har du styr på det hele Anna.'

Betaler selv: I sidste uge valgte den radikale profil at betale 65.000 kroner for brugen af lokalet.

Byge af spørgsmål: Samtidig kom det i BT frem, at Anna Mee har stillet ikke mindre end 84 spørgsmål til embedsmænd på rådhuset under planlægningen af sit bryllup.

- Hvorfor undskylder I?

- Fordi det ikke kun handler om, at regler er overholdt. Det handler også om, hvorvidt det er rimeligt, det man gør. Anna ser de ting i et andet lys i dag, siger Morten Østergaard.

- Er det rimeligt at stille 84 spørgsmål?

- Anna siger selv, at hun har stillet mange og for mange spørgsmål, men jeg synes, at I skal stille spørgsmålene til hende.

- Jeg opfordrer folk til at læse den hudløst ærlige erklæring, som hun har lagt på Facebook, hvor hun gennemgår sagen i alle dens detaljer, fortæller den radikale leder.

Annonce:

- Anna skulle i bagklogskabens ulideligt klare lys have gjort tingene anderledes.

- Har du fortsat tillid til Anna Mee?

- Jeg har fortsat tillid til hende, og det ville være mærkeligt andet, hun er jo vores spidskandidat i København, og den tillid beror jo på hendes politiske arbejde.

Partifælle: Min grænse er nået
Anna Mees partifælle i Radikale Venstre Randi Hjortholm, der også stiller op til kommunalvalget, gik i sidste uge ud med en hård kritik af Anna Mee og spidskandidatens disponeringer i forbindelse med blandt andet hendes bryllup.

På Facebook sendte Randi Hjortholm, der selv er nummer fire på de Radikale i Københavns opstillingsliste til borgerrepræsentationen, denne svada af sted mod Anna Mee Allerslev:

Annonce:

'Min grænse er nået og jeg vil ikke gå til valg på, at jeg støtter den måde Anna Mee Allerslev, vores spidskandidat i København, forvalter sine muligheder og magt på. Alle der kender mig og har arbejdet sammen med mig, kender mit hjerte for de mest udsatte børn og familier. Men ærlighed i de ting , man står for har betydning. Jeg har bestemt mig for at forsætte som kandidat. Men med denne offentlige status.
Mit parti står for nogle vidunderlige, politiske holdninger og derfor er det smerteligt at skrive denne status'

De Radikales landsformand Svend Thorhauge siger, at det er op til de lokale foreninger at vælge deres spidskandidater. Derfor vil han ikke blande sig i Anna Mee Allerslev-sagen, men siger:

- Det er Hovedstadens Radikale Venstre, der vælger deres kandidater, og jeg bakker op om deres spidskandidat. Jeg ved, at Anna Mee Allerslev i snart otte år og har kæmpet for radikale resultater på rådhuset i København, og jeg synes, det er vigtigt, at vi håndterer politikere som mennesker, der kan lave fejl.

- Hun har beklaget de fejl, hun har begået, og så synes jeg, vi skal fokusere på den politik De Radikale gerne vil føre i hovedstaden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: