Mortens mange forklaringer: Altid de andres skyld

Messerschmidts årelange gloriepudseri. Morten Messerschmidt har lige siden skandalen om misbrug af EU-midler igen og igen fedtet ansvaret af på andre

Messerschmidt er stadig Dansk Folkepartis bedste bud på en ny formand, lyder det fra Ekstra Bladets politiske kommentator.

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, er ren.

I hvert fald hvis man skal tro ham selv.

Lige siden Ekstra Bladet begyndte at afsløre hans involvering i misbrug af EU-midler i Meld og Feld, har han igen og igen formået at finde nye undskyldninger og nye syndebukke som årsagen til skandalesagen.

Han står til nu til at få ophævet sin parlamentariske immunitet. Anklagemyndigheden ønsker at rejse tiltale imod ham for dokumentfalsk og svig med EU-midler.

Læs også: Engell: Det var dumt, Messerschmidt (+)

Det er de andres skyld

 

En forvirret pige fra Rebild

- Det virker på mig mest af alt, som om hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende.

Morten Messerschmidt havde ikke ligefrem det store tilovers for EU-parlamentarikeren Rikke Karlsson, da hun i oktober 2015 sagde farvel til Dansk Folkeparti. På vej ud ad døren rejste hun en mistanke om, at der var foregået uregelmæssigheder i Meld og Feld.

Men det ville Messerschmidt ikke høre tale om. 'Alle regler er overholdt til punkt og prikke,' slog han fast.

Efterfølgende er det ene skelet efter det andet så væltet ud af Messerschmidts skab i sagen, hvor han nu er tiltalt af Bagmandspolitiet.

Og Messerschmidts beskrivelse af Karlsson 'som en forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles, og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende', står ikke ligefrem i det bedste lys.

Ekstra Bladets skyld

Morten Messerschmidt er mildt sagt knotten over Ekstra Bladets dækning.

I 2019 forfattede han sågar en kronik i Jyllands-Posten, hvor hans harme fyldte det meste.

'Det er tankevækkende, at en mellemting mellem et sensations- og mandeblad kan sætte linjen for alle medier i landet - til tider endog i fuld symbiose med det pæne DR.'

Konkret kalder Messerschmidt det løgn, at der skulle være tale om 'dokumentfalsk'

'Vel er det ubehageligt, når Ekstra Bladet taler om 'dokumentfalsk' og 'dokumentmisbrug'. Men det er også løgn.'

Morten Messerschmidt er nu tiltalt for dokumentfalsk. Strafferammen er to år.

 

Olafs cirkus

Da EU's antisvindel-enhed, Olaf, efter flere års undersøgelser i oktober 2019 endelig afleverede deres afgørelse i sagen om Meld og Feld, var dommen: Misbrug af EU-midler og en anbefaling om politimæssig efterforskning.

Men Morten Messerschmidt langede kraftigt ud efter EU's svindelkontor - både for den lange sagsbehandlingstid og for behandlingen af sagen i almindelighed.

- Jeg er glad for, at Olaf efter fire år rent faktisk er kommet frem til en afgørelse. Nu ser jeg frem til, at Bagmandspolitiet behandler sagen. Jeg er noget tryggere ved dansk politi end det cirkus, jeg har været udsat for, lød det i svar til Altinget.

Her gjorde Messerschmidt dog ikke opmærksom på, at Olaf havde i årevis havde haft alvorlige problemer med at få politikeren til at aflevere bilag fra Melds bogholderi.

 

Forbløffet over politiet

Selvom Morten Messerschmidt i 2019 glædede sig til, at det gode danske Bagmandspoliti nu endelig skulle se på sagen mod ham efter Olafs 'cirkus', får deres anklageskrift mod ham en noget mere lunken modtagelse i disse dage:

Sådan her lød det eksempelvis mandag i en Facebook-video fra Morten Messerschmidt:

'Spørgsmålet her om den famøse kontrakt, som blev underskrevet har i øvrigt været endevent både i pressen men også i Olaf-rapporten, hvor man hverken kommer frem til at kalde det 'fraudery' [sic.] eller 'fraud' eller noget i den stil, så derfor er jeg en lille smule forbløffet over, at politiet også her er kommet frem til en noget anden konklusion, end hvad jeg havde regnet med. Men det kommer vi til at tilbagevise i retten.'

Messerschmidt har desuden ret i, at ordet 'fraud' - svindel - ikke fremgår direkte af Olafs konklusion. Men det gør ordene 'unlawful gain' - ulovlig vinding - derimod.

Ord, der figurerer helt centralt i det internationale jura-site Lexologys definition af begrebet 'fraud'. En definition, der faktisk er indleveret til Lexology af den danske Kammeradvokaten.

 

Intet at skjule

- Jeg smider lige anklageskriftet op her. Jeg har ikke noget at skjule, kunne Morten Messerschmidt bekendtgøre på sin Facebook-profil, efter at Ekstra Bladet var kommet i besiddelse af Bagmandspolitiets tiltale mod DF'eren.

Ekstra Bladets afsløring af tiltalen viste imidlertid, at Messerschmidt havde haft noget at skjule. I første omgang oplyste han nemlig blot, at han var tiltalt for have fået uberettiget EU-støtte til et sommergruppemøde i Skagen. Ikke et ord om, at tiltalen også går på dokumentfalsk, hvilket i sig selv har en strafferamme på op til to års fængsel - i særligt grove tilfælde op til seks år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.