Annonce:
Annonce:

Mr. Bean går ind i strid om dansk burkalov

Boris Johnson er atter kommet galt afsted efter at have sammenlignet burkaklædte kvinder med postkasser

Ikke bare i England, men det store udland generelt har indførelsen af tildækningsforbuddet i Danmark vakt opsigt og interesse. Her er det nyhedsbureauet AP, der var til stede og blandt andet forholdt Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth kritikken. (Kilde: AP)
Annonce:
Følg Politik

En postkasse, en burka og Mr. Bean.

Det kunne lyde som begyndelsen på en dårlig vittighed. I stedet er det ingredienserne i den seneste diplomatiske bommert, som den tidligere britiske udenrigsminister Boris Johnson er havnet i.

Forleden kom Boris Johnson for skade at sammenligne burkaklædte kvinder med postkasser og bankrøvere. Det skete som reaktion på det danske tildækningsforbud, der har trukket overskrifter i hele verden.

Boris Johnson skrev i en kronik i The Telegraph, at han ikke kunne forstå, hvorfor kvinder i burka har lyst til at 'gå rundt og ligne postkasser', men at han synes, at et forbud mod burkaer - som indført i Danmark - er den forkerte vej at gå.

Boris Johnson: 'De dejlige danskere er galt på den'

Postkasse-kommentaren har skabt stor opstandelse i britisk politik - også internt i Johnsons konservative parti, hvor flere har krævet undskyldninger fra den bombastiske politiker.

Annonce:

Johnson har dog efterfølgende fået opbakning fra skuespilleren bag den ikoniske Mr. Bean-karakter, Rowan Atkinson, der er en af Storbritanniens mest folkekære komikere.

Artiklen fortsætter under billedet

Rowan Atkinson. Foto: AP
Rowan Atkinson. Foto: AP

I et læserbrev i The Times skriver Rowan Atkinson, at han som livslang forsvarer for jokes om religion syntes, at 'Boris Johnsons joke om burkaklædte, der ligner postkasser, var ret god.'

Atkinson understregede, at sammenligningen var et 'næsten perfekt visuelt smil og en joke, der uanset om Boris Johnson undskylder for den, vil forblive i den offentlige bevidsthed i noget tid.'

Ifølge Mr. Bean-skaberen bør man kun undskylde for dårlige vittigheder; og der er derfor ingen grund til at undskylde for burka-joken, mener han.

Tidligere er en DF'er i Danmark blevet tiltalt, men efterfølgende frikendt, for at sammenligne burkaklædte kvinder med skraldesække.

Tiltalt for racisme: DF'er sammenlignede muslimer med storskrald

Ikke racisme at kalde burka-kvinder for storskrald

Annonce:

Debatten om, hvorvidt mennesker skal have lyst til at klæde sig, som de vil, er blusset særligt op i Bristol, efter denne buschauffør beordrede en niqab-klædt kvinde til at fjerne sin ansigtsdækkende påklædning.

Buschauffør beordrer muslimsk mor til at fjerne sin niqab

Hvad mener du om chaufførens opførsel? Se episoden her. (Video: Bristol Post)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: