Mr. Bean går ind i strid om dansk burkalov

Boris Johnson er atter kommet galt afsted efter at have sammenlignet burkaklædte kvinder med postkasser

Ikke bare i England, men det store udland generelt har indførelsen af tildækningsforbuddet i Danmark vakt opsigt og interesse. Her er det nyhedsbureauet AP, der var til stede og blandt andet forholdt Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth kritikken. (Kilde: AP)

En postkasse, en burka og Mr. Bean.

Det kunne lyde som begyndelsen på en dårlig vittighed. I stedet er det ingredienserne i den seneste diplomatiske bommert, som den tidligere britiske udenrigsminister Boris Johnson er havnet i.

Forleden kom Boris Johnson for skade at sammenligne burkaklædte kvinder med postkasser og bankrøvere. Det skete som reaktion på det danske tildækningsforbud, der har trukket overskrifter i hele verden.

Boris Johnson skrev i en kronik i The Telegraph, at han ikke kunne forstå, hvorfor kvinder i burka har lyst til at 'gå rundt og ligne postkasser', men at han synes, at et forbud mod burkaer - som indført i Danmark - er den forkerte vej at gå.

Boris Johnson: 'De dejlige danskere er galt på den'

Postkasse-kommentaren har skabt stor opstandelse i britisk politik - også internt i Johnsons konservative parti, hvor flere har krævet undskyldninger fra den bombastiske politiker.

Johnson har dog efterfølgende fået opbakning fra skuespilleren bag den ikoniske Mr. Bean-karakter, Rowan Atkinson, der er en af Storbritanniens mest folkekære komikere.

Artiklen fortsætter under billedet

Rowan Atkinson. Foto: AP
Rowan Atkinson. Foto: AP

I et læserbrev i The Times skriver Rowan Atkinson, at han som livslang forsvarer for jokes om religion syntes, at 'Boris Johnsons joke om burkaklædte, der ligner postkasser, var ret god.'

Atkinson understregede, at sammenligningen var et 'næsten perfekt visuelt smil og en joke, der uanset om Boris Johnson undskylder for den, vil forblive i den offentlige bevidsthed i noget tid.'

Ifølge Mr. Bean-skaberen bør man kun undskylde for dårlige vittigheder; og der er derfor ingen grund til at undskylde for burka-joken, mener han.

Tidligere er en DF'er i Danmark blevet tiltalt, men efterfølgende frikendt, for at sammenligne burkaklædte kvinder med skraldesække.

Tiltalt for racisme: DF'er sammenlignede muslimer med storskrald

Ikke racisme at kalde burka-kvinder for storskrald

Debatten om, hvorvidt mennesker skal have lyst til at klæde sig, som de vil, er blusset særligt op i Bristol, efter denne buschauffør beordrede en niqab-klædt kvinde til at fjerne sin ansigtsdækkende påklædning.

Buschauffør beordrer muslimsk mor til at fjerne sin niqab

Hvad mener du om chaufførens opførsel? Se episoden her. (Video: Bristol Post)

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.