Annonce:
Annonce:

Museumsleder om Muhammed-tegninger: Jeg skal også tage hensyn til mit personale

Museumsleder for blasfemi-udstilling afviser selvcensur i beslutning om at undlade Muhammed-tegninger, men erkender sikkerhedsovervejelse, efter Inger Støjberg har kritiseret beslutningen

Annonce:
Følg Politik

Lederen af Skovgaard Museet i Viborg afviser, at der er tale om selvcensur, når museet har undladt at vise Jyllands-Postens Muhammed-tegninger i en udstillng om blasfemi.

Det siger museumsleder Anne-Mette Willumsen til Ekstra Bladet, efter udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har kritiseret museets beslutning og selv vist et billede af sin iPad-baggrundsskærm, der forestiller Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed med en bombe på hovedet.

Støjberg viser kontroversiel Muhammed-tegning

-  Hvis vi havde taget de tegninger med, ville vi ikke have talt om andet. Når vi diskuterer blasfemi i Danmark, er Muhammed-tegningerne tit det eneste, vi tænker på. Men det er så polariserende et emne. Og det har også været vigtigt for os at vise, at blasfemi er en masse andet. Så det er en faglig overvejelse, at vi ikke har taget dem med, siger Anne-Mette Willumsen.

Annonce:

- Det er ærgerligt, at de har fået lov til at tage patent på debatten om blasfemi. Blasfemi handler også om rigtig mange andre ting. Men så er det jo ironisk, at vi nu alligevel kommer til at tale om de tegninger, fordi vi ikke tager dem med, siger Anne-Mette Willunsen om beslutningen.

- Har der også været tale om et sikkerhedshensyn?

- Jeg ville være naiv, hvis jeg sagde, at det var noget, vi ikke har talt om. Det er også noget, vi har diskuteret. Som leder af museet har jeg et hensyn at vise over for de gæster, der kommer. Og også det personale, vi har. Men beslutningen startede med en faglig overvejelse.

- Er det ikke selvcensur?

- Nej, det mener jeg ikke. Det kan der være andre, der mener. Men det er ærgerligt, at den eneste årsag til ikke at vise Muhammed-tegningerne i Inger Støjbergs eller Trykkefrihedsselskabets øjne er, at man er kujon; eller at det er af frygt. Men jeg vil stå på mål for, at det er en faglig beslutning, fordi jeg vil skabe en anden debat, siger Anne-Mette Willumsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: