Mystik om dronningens sjældne middag med Løkke

Dronningen, Lars Løkke Rasmussen og de øvrige ministre mødes til en af de sjældne statsrådsmiddage d. 22 marts, men ingen vil fortælle, præcist hvad der skal ske

Dronningen og Løkke skal mødes på onsdag, men det er uvist, om der er noget stort på programmet, som der har været tidligere (Foto: POLFOTO/Mathias Svold)
Dronningen og Løkke skal mødes på onsdag, men det er uvist, om der er noget stort på programmet, som der har været tidligere (Foto: POLFOTO/Mathias Svold)

På både Statsministeriets og Kongehusets hjemmeside er der sat et stort kryds i kalenderen.

Det er tid til den såkaldte statsrådsmiddag, og det plejer at være lig med store begivenheder.

Det skriver TV2.

Da denne storslåede middag sidst fandt sted var i 2009, og her valgte Anders Fogh Rasmussen at gå af som statsminister og i stedet overtage jobbet som NATO's generalsekretær.

Også i 2003 var der store nyheder i forbindelse med en statsrådsmiddag. Her blev det offentliggjort, at Kronprins Frederik skulle giftes med Mary.

Men skal der ske noget i denne omgang? På nuværende tidspunkt vil hverken Kongehuset eller Statsministeriet fortælle, om der er noget stort på programmet.

- Man plejer at sige, at der skal gå fire til fem år imellem. Sidst gik der så seks år, og nu er der gået otte år, så det er ved at være på tide. Der er gået usædvanligt lang tid denne gang. Der vil også typisk være en anledning. For eksempel en eller anden bestemt begivenhed i Kongehuset, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til TV2.

Kongen, ministrene og tronfølgen
Selve middagen finder sted onsdag aften klokken 20.00 i Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Jyllands Posten har været i kontakt med Kongehusets kommunikationsafdeling, der oplyser, at der ikke er noget odiøst, men de ønsker ikke at oplyse, om der er noget stort på programmet.

Det danske Statsråd består af dronningen, ministrene og tronfølgen, hvis vedkommende er over 18 år, og de vil alle være inviteret til middagen på onsdag. Derudover kommer også Kronprinsesse Mary.

Artiklen fortsætter under billedet

En stolt Løkke præsenterede sin regering. Nu skal de til middag (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO)
En stolt Løkke præsenterede sin regering. Nu skal de til middag (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO)
 

Selv om denne slags middage er sjælden, så mødes dronningen ofte med Statsrådet og dermed regeringens ministre. Ifølge Folketingets hjemmeside holde statsministeren og de øvrige ministre et møde i Statsrådet, hvor også dronningen deltager.

- Dette møde kaldes for statsrådet, og det ledes af dronningen eller hendes stedfortræder, hvis hun er ude at rejse. Her underskriver dronningen sammen med en minister de love, som Folketinget har vedtaget. Regeringen orienterer også dronningen om nye lovforslag, den vil fremsætte i Folketinget. Statsrådet er mest en højtidelig ceremoni og ikke et møde, hvor der bliver truffet beslutninger, lyder det på Folketingets hjemmeside.

I 2000 var der også middag i statsrådet, men denne gang var der ikke noget stort på programmet.

Kaotisk uge
Kongehuset har haft en kaotisk måned indtil videre. Mandag d. 13 marts mistede  Dronning Margrethes svoger prins Richard pludselig livet.

- Det er med stor sorg, at jeg på vegne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte må meddele, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden, lød det i en pressemeddelelse fra Hoffet.

Prins Richard blev gift med prinsesse Benedikte i 1968 i Fredensborg Slotskirke og har siden boet sammen på slottet i Berleburg i Tyskland.

Artiklen fortsætter under billedet

Prins Richard blev for nogle år siden opereret for kræft, og gennemgik i den forbindelse flere behandlinger med kemoterapi.

Parret er forældre til tre børn, Gustav, Alexandra og Nathalie. De to døtre har gjort ham til morfar fire gange.

Sønnen Gustav har ingen børn, men til gengæld har prins Richard overdraget ham ejendomsretten til slottet og de tilhørende 15.000 hektar skov.

Prins Richard ville være fyldt 83 år 29. oktober.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen