Nævn: Syrisk flygtningefamilie får lov til at blive

Flygtningenævnet har fredag afgjort principiel sag om afslag på asyl på grund af generelle forhold i Syrien

Udlændingestyrelsen gav for to måneder siden en syrisk flygtningefamilie afslag på forlængelse af opholdstilladelsen, da man vurderede, at den generelle sikkerhedssituation i Damaskus-området var forbedret.

Fredag har Flygtningenævnet imidlertid omgjort afgørelsen, og familien får alligevel lov til at blive. Det skriver Berlingske.

Sagen er den første af seks berammede prøvesager, der har principiel karakter.

Prøvesagerne handler om flygtninge, som har fået asyl på baggrund af de generelle forhold i hjemlandet efter udlændingelovens paragraf 7, stk. 3.

I Danmark er det omkring 4700 af de godt 20.000 flygtninge, som har fået asyl på den baggrund.

De flygtninge, der er i spil i prøvesagerne, er dog kun dem, som er fra Damaskus-provinsen. Baggrunden er en landerapport fra Udlændingestyrelsen og Dansk Flygtningehjælp.

Rapporten tegner ifølge Udlændingestyrelsen et billede af, at der generelt er en forbedring af forholdene i de regeringskontrollerede områder - særligt Damaskus-provinsen.

Vicedirektør i Udlændingestyrelsen Anders Dorph har tidligere i et indlæg i Altinget forklaret, at prøvesagerne følger en lovændring fra 2015. Den blev til med et bredt flertal under SR-regeringen.

Ifølge loven kan opholdstilladelsen for den gruppe flygtninge inddrages efter forbedring af de generelle forhold i hjemlandet. Det gælder, uanset at forholdene fortsat er alvorlige og må betegnes som skrøbelige og uforudsigelige.

92 kommentarer
Vis kommentarer