Naser Khader afslører: Familiemedlem har tilsluttet sig Islamisk Stat

Den Konservative politiker Naser Khader afslører i et interview, at en af hans slægtninge er rejst til Syrien og har tilsluttet sig Islamisk Stat

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En af Naser Khaders familiemedlemmer er rejst til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Det afslører den Konservative folketingspolitiker torsdag i et interview i Radio24syvs program 24syv Morgen.

- Det gik meget stærkt, men jeg har kendt hende, siden hun var lille. Hun er jo slægtning, så jeg kender hendes forældre, og de er ikke religiøse. Jeg kender dem som sekulærer.

- Hun har været Facebook-ven med mig i mange år, men der ringede nogle alarmklokker forrige år, da hun begyndte at blande sig i debatten på min Facebook i en ekstrem retning. På et tidspunkt skriver hun faktisk, at hun skammede sig over at være i familie med mig, fordi jeg er så kritisk over for Islamisk Stat, siger Naser Khader til Radio24syv.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Naser Khader, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse endnu.

'Radikaliseret i koranskole'
Ifølge Naser Khader blev teenage-pigen pludselig meget nysgerrig i forhold til sit kulturelle ophav, og derfor opsøgte hun en koranskole på Nørrebro, hvor hun fik kontakt til en kvinde.

En kvinde, som Naser Khader ikke kender, men angiveligt fik radikaliseret hans slægtning.

Og så gik det angiveligt stærkt.

Ifølge K-politikeren er den unge kvinde nu rejst til Syrien sammen med en veninde i et forsøg på at tilslutte sig Islamisk Stat.

Artiklen fortsætter under billedet

Naser Khader er blandt andet kendt for sit meget kritiske syn på Islamisk Stat og anden form for radikal islamisme (Foto: Linda Johansen)
Naser Khader er blandt andet kendt for sit meget kritiske syn på Islamisk Stat og anden form for radikal islamisme (Foto: Linda Johansen)
 

Ifølge radioprogrammet er den nære slægtning en 18-årig pige fra den Københavnske Vestegn, der efter sigende nu skulle være bosiddende i Islamisk Stats selvproklamerede hovedstad Raqqa.

Du kan høre hele interviewet med Naser Khader her

Her hun hun ifølge Naser Khader sammen med en jihadist, som hun har giftet sig med, efter de to mødtes via de sociale medier.

Normal teenager
Naser Khader oplyser ikke, hvordan han er beslægtet til den unge pige, men betegner forholdet til familien på følgende måde.

- Det er ikke nogen, som jeg har haft tætte relationer til eller har mødtes med jævnligt. Det er nogle slægtninge, som jeg har set, når der har været større familiesammenkomster såsom begravelse og bryllupper, siger Naser Khader til Radio24syv.

Derfor understreger han, at han ikke har haft et gennemgående kendskab til hendes værdi. Men med den viden han har, så beskriver han hende som en helt normal dansk teenager, der går op i samme problemer som alle andre danske teenagere.

Naser Khader er blandt andet udlændingeordfører og værdiordfører hos de Konservative.

173 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere