Naser Khader: Jeg har en forpligtelse til at stille op

Tiden er inde til et politisk comeback, mener Naser Khader, der selv synes, at han har noget unikt at byde på

Mandag stillede Naser Khader op i Ekstra Bladets TV-studie for at tale om radikalisering af unge mennesker

Døren til det politiske liv på Christiansborg blev tilsyneladende ikke smækket ordentligt i af Naser Khader, da han i 2011 ikke blev genvalgt til Folketinget og derfor satte punktum for sin karriere på Slotsholmen.

Naser Khader vender tilbage til dansk politik

For punktummet minder mere om et komma, efter at Naser Khader og De Konservative tirsdag aften bekræftede, at han vender tilbage til dansk politik.

- Det Konservative Folkeparti i Aarhus og Skanderborg har spurgt, om jeg vil stille op til Folketinget ved næste valg. Det har jeg sagt ja til, skriver Khader på sin Facebook-profil og uddyber sit svar:

- De udfordringer, Vesten og Danmark står overfor, er efterhånden så store, at jeg føler, at jeg har en forpligtigelse til at bidrage med min viden og indsigt.

Det er især hans viden om islam, Mellemøsten, indvandrere i Danmark samt radikalisering og terror, der ifølge Khader selv gør tidspunktet til det helt rette for hans genindtræden på den politiske scene.

- Nogle af de politiske dagsordner, der i øjeblikket dominerer, står mit hjerte meget nært. For eksempel kommer hele det kaos, der i øjeblikket er i Mellemøsten til at vare de næste 10 til 20 år. Det får konsekvenser for vores hverdag. Vi får flere flygtninge, mere terror og ekstremisme, siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

De 179 politikere, der lige nu sidder på pladserne folketingssalen, ved ifølge Naser Khader generelt ikke nok om islam, om islamismen og tankegangen hos de danske muslimer.

- Jeg har været frustreret over at stå på sidelinjen og observere, at flere af mine tidligere kolleger simpelthen ikke ved, hvad de har med at gøre. Der er simpelthen manglende viden om, hvad det er for et fænomen, siger han til Jyllands-Posten.

Han understreger, at politikerne ikke skal være 'islamist-eksperter', men beskæftiger man sig som politiker med værdispørgsmål, bør man kende islams ideologi og dna.

Naser Khader har været væk fra Folketinget i knap fire år. Fra 2001 til 2011 har han på Christiansborg repræsenteret Radikale Venstre, Ny Alliance, Liberal Alliance og senest De Konservative.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær