Naser Khader vil diskutere ændringer i smykkeforslag

Ændring i lovforslag om beslaglæggelse af smykker fra asylansøgere er ikke præcis nok, siger De Konservative

Hos De Konservative er udlændinge- og integrationsordfører Naser Khader glad for, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ændre det omdiskuterede lovforslag om at beslaglægge smykker og kontanter fa asylansøgere.

Men Naser Khader er ikke helt tilfreds med oplægget fra Inger Støjberg, som blandt andet hæver beløbsgrænsen fra 3000 til 10.000 kroner og friholder genstande med særlig affektionsværdi.

- Det er vigtigt at holde fast i princippet om, at hvis folk kommer hertil og har en formue, så skal de bruge formuen, før vi begynder at bruge skattekroner på dem. Vi har begrænsede midler i Danmark, og vi sparer på kultur, sundhed og uddannelse.

- Men hvor meget er en formue? Inger Støjberg er ikke præcis nok, selv om hun forsøger. Der er stadig lagt op til, at en politimand skal vurdere, om en genstand har høj eller lav økonomisk værdi. Den opgave skal vi ikke overlade til betjentene, siger Naser Khader.

Han håber derfor, at aftalepartierne kan mødes og diskutere indholdet.

- Jeg har selv en hel del spørgsmål, jeg gerne vil stille ministeren og hendes embedsmænd. Blandt andet hvordan man skal kunne vurdere, om tingene har høj eller lav personlig værdi, siger Naser Khader, som dog tror på enighed blandt partierne.

De Konservative har ligesom Socialdemokraterne og Liberal Alliance tidligere efterlyst ændringer af det omdiskuterede smykkeforslag.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen