Naser Khader vil hindre statsborgerskab til omstridt mand

DF støtter forslag om at blokere for statsborgerskab til mand, som K-ordfører kalder antidemokrat og islamist

(Foto: Jens Dresling/Polfoto)
(Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Højst utraditionelt vil indfødsretsordfører Naser Khader (K) nu stille et forslag i Folketinget for at forhindre dansk statsborgerskab til en navngiven person, som står til at få det, skriver Politiken.

Det gælder Belal El-Khatib, der 3. september stod frem i Politiken som et eksempel på dem, der ville blive ramt, hvis udlændingeminister Inger Støjberg (V) var kommet igennem med sine planer om at få genbehandlet et par tusinde dispensationsansøgninger enkeltvis.

En plan, som Belal El-Khatib i Politiken kaldte 'udemokratisk', da han allerede før folketingsvalget havde fået behandlet sin dispensationsansøgning i Indfødsretsudvalget, hvor et flertal havde sagt ja.

Ifølge Naser Khader er El-Khatib dog kendt for at være rendyrket islamist og antidemokrat og ikke mindst skilte med det, skriver Politiken.

- Han er aktiv på de sociale medier, og jeg var overrasket, da jeg så, at han var en af de 2500, siger Naser Khader til Politiken.

Khader var ikke med til at behandle dispensationsansøgningen, da han ikke sad i Folketinget.

Om Khader kommer igennem med sit forslag, er indtil videre uvist.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, synes, 'det er en super idé, og vi er med', mens Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, er mere tvivlende.

- Det ville være højst utraditionelt. Jeg tror ikke, det er sket før, siger han til Politiken.

Indfødsretsordfører Astrid Krag (S) slår fast, at Socialdemokraterne står ved de tilsagn, der er givet om tildeling af statsborgerskab - således også til Belal El-Khatib, som hun dog kalder en 'antidemokratisk islamist'.

- Det kendetegner et frit og åbent demokrati, at man kan være en klaphat, hvis man vil, så længe man bruger fredelige midler inden for lovgivningens rammer til at fremme sin sag, siger hun til Politiken.

Belal El-Khatib selv undrer sig over Khaders forslag og forklarer, at hans ønske om islamiske love vil skulle indføres 'på en demokratisk, fredelig måde, fordi borgerne vil have det'.

118 kommentarer
Vis kommentarer