Nationalpartiet klar til folketingsvalg: Raser mod systemet

Yahya Hassans tidligere parti har nu samlet stemmer nok til at stille op til Folketinget

Nationalpartiet kom i problemer med vælgererklæringerne op til folketingsvalget i juni sidste år. Hør mere her

Efter en lang og svær start er Nationalpartiet nu klar til at stille op ved næste folketingsvalg.

Det er konklusionen efter Nationalpartiet med formand Kashif Ahmad i spidsen har formået at indsamle de 20.000 vælgererklæringer, som er påkrævet for at et nyt parti kan stille op til valget.

Overfor Ekstra Bladet jubler formanden over, at det nu er lykkedes at indsamle de mange vælgererklæringer, men sender samtidig en bredside af sted mod Indenrigsministeriet.

- Vi har haft de indsamlede vælgererklæringer i mere end en måned, men vi har ventet med at indlevere dem til Indenrigsministeriet og dermed blive opstillingsberettigede, fordi ministeriet gerne ville have dem digitalt. Men det it-system, hvor igennem vi skulle aflevere dem, fungerer ikke og kommer ikke til at fungere før flere af vores vælgererklæringer udløber. Derfor indleverer vi dem fysisk til ministeriet nu, lyder det fra Kashif Ahmad til Ekstra Bladet.

Udemokratisk og uacceptabelt
Nationalpartiets nyeste problemer skyldes, at Indenrigsministeriet 12. januar lancerede et digitalt system til at registrere de 20.000 vælgererklæringer.

Men systemet virker fortsat ikke og ifølge Kashif Ahmad har man nu opgivet håbet om, at systemet vil blive fuldt funktionsdygtigt før for mange vælgererklæringer bliver forældede.

- Mere end 1000 vælgererklæringer er allerede blevet forældet. Vi har flere gange gjort ministeriet opmærksomme på problemet og søgt kompensation mod forældingsfristen, indtil systemet kommer til at fungere. Det har vi dog ikke kunne få. Det er udemokratisk og uacceptabelt, tordner Kashif Ahmad.

Yahya ude af billedet
Nationalpartiet har siden partiet blev stiftet i 2014, levet en omtumlet tilværelse.

Partiet forsøgte allerede ved det seneste folketingsvalg at blive opstillingsberettigede, men fik ikke indsamlet nok vælgererklæringer inden valget.

Og for få måneder siden trak partiet så igen overskrifter, da partiets måske største profil - Yahya Hassan - blev smidt på porten efter en række kontroverser med ordensmagten og bandemedlemmer rundt om i landet.

Ekstra Bladet mødte Yahya Hassan i februar, dagen efter han var blevet sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Kashif Ahmad lader sig dog ikke slå ud af i sær den seneste episode med den landskendte digter.

- Jeg mener ikke, vi har mistet danskernes tillid. Det grundlag, som Yahya Hassan tilsluttede sig partiet på, er stadig Nationalpartiets politik. At vi så måtte tage afsked med ham senere hen, er så hvad det er, men det ændrer ikke vores politik.

- Har Yahya Hassan en fremtid i Nationalpartiet?

- Det er svært at sige hvad fremtiden byder. Men lige nu er Yahya et andet sted og det er det, jeg forholder mig til nu.

Yahya Hassan besøgte Ekstra Bladets studie i april sidste år til en snak om, hvad han ville udrette i partiet. Hør, hvad han sagde her.

Obs: En række links skabte tidligere problemer med gamle og uaktuelle faktabokse og afstemninger. Fejlen er nu løst.

483 kommentarer
Vis kommentarer