Nationalpartiet: Vi har meget højt til loftet

Nationalpartiets formand har ingen problemer med Yahya Hassans voldsdom

(Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
(Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Nationalpartiet vil på et pressemøde i eftermiddag i København præsentere den 19-årige provodigter Yahya Hassan som en af partiets folketingskandidater.

Og ifølge partiets formand, Kashif Ahmad, skal Yahya Hassan bare fortsætte med at være Yahya Hassan.

- Vi ønsker ikke at lave om på Yahya Hassan. Vi er selvfølgelig enige om Nationalpartiets fundament, men hvad han derudover som digter og kunstner påtager sig, skal han have lov til. Og der er meget højt til loftet hos Nationalpartiet, siger Kashif Ahmad til Ekstra Bladet og tilføjer.

- Vi har et fælles værdigrundlag, og Yahya Hassan passer med sin profil og sine budskaber ind i det fundament, som Nationalpartiet er grundlagt på: Et Danmark som bygger på et større fællesskab, hvor alle skal føle, at de har en plads og kan bidrage.

- Han er jo kendt for at være kontroversiel. Hvordan passer det ind i jeres værdigrundlag?

- Han har jo ikke været skolet i politik, siden han var 14 år gammel som mange unge politikere i dag. Han har til gengæld en livserfaring og en historie, som han har set, mærket og følt på sin egen krop. Han kan bidrage aktivt og autentisk med sin liverfaring.

- Det er jo en meget kort livserfaring. Han er kun 19 år. Er han overhovedet parat til Folketinget?

- Det mener jeg bestemt, han er. Han kan bidrage med en positiv udvikling i det danske politiske landskab. Og trods sin unge alder er han meget kompetent og velbegavet.

- Hvordan har I det med den voldsdom, som han fik for kort tid siden?

- Vi vil aldrig fordømme eller dømme folk for noget, de har begået tidligere i livet. Vi går ind for, at folk får en ekstra chance, og han skal have en chance mere. Der er meget, han kan bidrage med.

- Men hvordan vil I have det med at sætte en voldsmand på valgplakaten?

- Der er andre politikere, som har haft sager kørende med betalte underbukser, skattesager eller som har kørt for hurtigt i bil. Vi fokuserer på det, Yahya Hassan kan bidrage med i Nationalpartiet fremadrettet, fastslår partiformand Kashif Ahmad, som lige nu har travlt med at indsamle de nødvendige underskrifter, så partiet kan blive opstillingsberettiget.

Yahya Hassan har provokeret med en påstand om, at Pia Kjærsgaard (DF) har givet ham oralsex. (Privatfoto) Dansk politik - 7. apr. 2015 - kl. 11:01 Pia K. vil holde Yahya i kort snor

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere