Nazi-krig i rød blok: Vildt hvor desperat manden er

Stregerne kridtes mere og mere op i rød blok. Pia Olsen Dyhr (SF) er rystet og vred over, at Morten Østergaard (R) kalder 'alliancen' mellem SF, S og DF for et rødbrunt kabinet

Nazi-krig i rød blok: Vildt hvor desperat manden er

Hør Ekstra Bladets analyse af Morten Østergaard og Mette Frederiksens clinch.

Stemningen synes knap så god blandt visse partier i den røde blok. Særligt i kølvandet på Mette Frederiksens udmelding om, at De Radikale ikke kommer med i en regering med Socialdemokratiet.

I et interview til Børsen kalder Den Radikale formand Morten Østergaard S, SF og DF for 'et rødbrunt kabinet'.

- Sådan et rødbrunt kabinet, der med en socialdemokratisk regering med SF og Dansk Folkeparti som grundlag – skulle de være i stand til at øge muligheden for at investere i fællesskabet. Det har jeg svært ved at se, lød det fra Morten Østergaard til avisen.

Historieløst
Udmeldingen har gjort SF's formand Pia Olsen Dyhr 'rystet og vred', eftersom den brune farve associeres med Hitlers nazisme og Moussolinis fascisme. Det skriver hun på Twitter.

'Det er historieløst! To af SF's tidligere formænd sad i kz-lejr pga. deres modstandskamp mod nazisterne! Vildt, hvor desperat manden er, skriver SF-formanden om kollegaen i rød blok.

Havde ikke tænkt over det
Den brune farve blev da også fremhævet af journalist Niels Krause Kjær i et interview med Morten Østergaard på Deadline onsdag aften.

Her gravede studieværten i, hvad Morten Østergaard ligger i ordet 'brunt' i sin omtale af de tre partier.

- Det er jo et forsøg på at sige, at det, der forener dem, det er noget meget venstreorienteret, og så en udlændingepolitik, der handler om for eksempel særlige regler i udsatte boligområder, hvor flertallet af beboerne har ikke-vestlig oprindelse, sagde Morten Østergaard.

Krause Kjær ville vide, om den brune farve ikke er noget, man associerer med 1930'ernes nazisme.

- Næ, jeg har ikke tænkt specielt på 30’erne, sagde Morten Østergaard.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Pia Olsen Dyhr, men hun har ikke tid, lyder det fra hendes presserådgiver.