Nedjusterer den britiske variants smitsomhed

Smitsomheden af B117 var først angivet til at være 50-74 procent højere. Nu viser nye tal, at det tal er markant lavere

Henrik Ullum fra Statens Serum Institut fortalte tidligere på måneden, hvorfor det er alvorligt med den nye mutation af coronavirus. Nye tal viser dog, at smitsomheden er markant lavere
Følg Politik

Da Danmark igen lukkede ned, var det med frygten for en coronavariant, der ifølge Statens Serum Institut var 50-74 procent mere smitsom end den almindelige.

Men det tal er markant lavere ifølge nye tal - herunder SSI's egne.

At den britiske variant stadig smitter mere, kommer vi nok ikke uden om. Men rapporter konkluderer, at den nye variant, B117, lader til kun at smitte i omegnen af 30-36 procent mere.

Nye tal
SSI har fremlagt nye tal, der viser, at den britiske variant kun smitter omkring 36 procent mere end de almindelige varianter gør.

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause kalder det over for TV2 'en god nyhed'.

- Beregninger fra sidste uge tyder på, at den er 36 procent mere smitsom end de andre varianter her i Danmark. Men der er noget usikkerhed omkring de tal, og det kan gå helt fra 20 til 50 procent. Det kan ændre sig med tiden, efterhånden som vi får flere data ind, siger hun til TV2.

Hun slår dog fast over for mediet, at en højere smitsomhed på 36 procent stadig kan få smitten til at sprede sig hastigt.

Omfattende forskning
SSI står ikke alene med de nye beregninger.

En række britiske forskere, primært fra Oxford University, konkluderer i en rapport, at B117 smitter omkring 30 procent mere end de gængse varianter.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra SSI's direktør, Henrik Ullum.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind