Nedsmeltningen fortsætter i DF: Tulles bror vraget

Dansk Folkepartis lokalbestyrelse i Assens trækker sig i protest efter dramatisk valg, hvor Jens Henrik Thulesen Dahl blev vraget som folketingskandidat

Tidligere på måneden stoppede Kristian Thulesen Dahl...
Følg Politik

Kaosset i Dansk Folkeparti fortsætter på dagen, hvor Inger Støjberg har stiftet nyt parti.

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at Kristian Thulesen Dahls bror, folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, onsdag aften højst opsigtsvækkende blev vraget som folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jens Henrik Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling
Jens Henrik Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling
 

Samtidig har lokalformanden i Assens - hvor Jens Henrik Thulesen Dahl er valgt - og fire bestyrelsesmedlemmer forladt Dansk Folkeparti i protest mod valghandlingen og det, som i bestyrelsen bliver opfattet som et forsøg på at så tvivl om den nye kandidat, Lars Kollings, opstillingsberettigelse.

Assens-bestyrelsen er en af en række lokalbestyrelser, der er gået af i protest mod linjen fra Christiansborg.

Eks-DF'ere bejlere allerede til Støjberg

Dukkede ikke op
Den nu forhenværende formand i Assens og egnskendt kørelærer, Torben 'Trafik' Nielsen, bekræfter beslutningen over for Ekstra Bladet:

- Jeg træffer beslutningen, at jeg trækker mig øjeblikkeligt som formand. Christiansborg blev ved med at have en dialog med dirigenten om valget. Og jeg kunne se, at dirigenten var i kontakt med dem derovre. Jeg kunne se, hvem det var på displayet på dirigentens telefon. Men det vil jeg ikke gentage her, lyder det fra Torben 'Trafik' Nielsen.

Ifølge den afgående formand var forløbet op til selve valghandlingen demokratisk angribelig. Dramaet begyndte, da Jens Henrik Thulesen Dahl kl. 14.00 om eftermiddagen meldte sig syg forud for opstillingsmødet:

- Herefter var der to andre kandidater, der havde meldt sig mod Jens Henrik, fem minutter før mødet begyndte. Og det er helt inden for reglerne, siger Torben 'Trafik' Nielsen.

Læs også: Afslører nye sider af Støjberg

Nummer to
- Det var jo meningen, det bare skulle være en kåring af Jens Henrik. Men jeg tillod valget at fortsætte. Bagefter ville dirigenten have valget til at gå om. Til sidst var der ikke andre udveje, end at jeg trak mig. Og det har jeg så fået bekræftet, at fire andre i bestyrelsen også har gjort, siger Torben 'Trafik' Nielsen, der har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1998.

Benny Dyrdorf, et andet af de afgående bestyrelsesmedlemmer, bekræfter den tidligere formands udlægning til Ekstra Bladet.

Hvorvidt Assens-kredsen nu indsætter en ny bestyrelse og lader valget gå om, er uvist.

Forvirring opstod
Ifølge Dansk Folkepartis lokalforeningskonsulent og vicepartisekretær, Chris Bjerknes, opstod der forvirring om modkandidaten, Lars Kollings, opstillingsberettigelse.

- Forvirringen opstod i går, efter Lars var blevet valgt. Dirigenten ringede til mig, fordi Lars ikke stod på kandidatlisten, og så kan man ikke vælges, forklarer Chris Bjerknes.

- Men vi fandt efter 15 minutters tid ud af, at grunden til, at han ikke stod på listen, var at han havet sendt sin ansøgning til den tidligere partisekretær (Steen Thomsen red.), lige inden han stoppede. Så både Lars og dirigenten handlede i god tro. Og jeg kunne meddele Lars og resten af bestyrelsen, at Lars naturligvis var valgt på demokratisk vis.

- Vi er kede af at Torben og et par mere har meldt sig ud. Og vi er kede af forvirringen, siger Bjerknes.

Ifølge Bjerknes kommer Jens Henrik Thulesen Dahl nu til at lede efter en ny kreds.

- Jens Henrik skal nok finde en ny kreds, og vi ved allerede nu, at der er snak om flere forskellige kredse - for han er et vigtigt aktiv for Dansk Folkeparti og en stærk repræsentant for fynboerne.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jens Henrik Thulesen Dahl.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind