Neger-krigen fortsætter: Espersen giver intet for Kofod-undskyldning

Søren Espersen giver ikke meget for Jeppe Kofods undskyldning i sagen om omstridt 'nigger'-tweet

Foto: Benjamin Kürstein/Janus Engel/Polfoto
Foto: Benjamin Kürstein/Janus Engel/Polfoto

Striden mellem Dansk Folkepartis Søren Espersen og Socialdemokraternes Jeppe Kofod fortsætter ufortrødent.

Søren Espersen har valgt at aflyse en rejse til USA, efter at Kofod har skrevet på Twitter, at DF'eren har kaldt Barack Obama for 'nigger'.

Søren Espersen (foto: Janus Engell) Dansk politik Espersen aflyser USA-rejse efter 'nigger'-tweet

Nu har Kofod så indrømmet, at han gik over streget med sit tweet. Men dæmper ikke Søren Espersens vrede. 

- Han vil ikke tage sit tweet tilbage. Han har tweetet til ikke alene det meste af USA's kongres, men også hele Europa-Parlamentet på engelsk, siger DF'eren til Ritzau og fortsætter:

- Det er, som Akkari og de andre imamer gjorde, da de rejste rundt i verden og svinede Danmark til under Muhammed-krisen. Kofod sviner også Danmark til nu.

- Hvis ikke han vil trække sit tweet tilbage og utvetydigt forklare, at neger ikke kan oversættes til nigger, så kan jeg ikke se, at der er sket noget som helst. Det er ren 'fætter-forklar-mig-røv', siger Espersen til Ritzau.

Søren Espersen frygter at blive sammenlignet med Ku Klux Klan, hvis han deltager i folketings-rejse til USA. (Foto: Benjamin Kürstein/Janus Engel/Polfoto) Dansk politik Espersen om nigger-tweet: Svarer til at kalde mig voldtægtsmand

Miseren bunder i en udtalelse, Søren Espersen har givet til TV2:

- Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede, lød det fra Søren Espersen.

Det fik Jeppe Kofod til tasterne på Twitter, hvor han skrev:

'DF Chair of Danish Parliament Foreign Policy Committee calls Barack Obama first nigger President. Scandal!'

Men nu trækker Kofod altså i land. På sin Facebook skrev han således i går aftes:

'Gik jeg, i min vrede og indignation, selv over stregen som Espersen? Ja, det gjorde jeg, fordi min pointe ville gælde lige vidt om jeg havde valgt det mindre sårende, men stadig uacceptable N-ord. Men jeg valgte det mest sårende af ordene, og dermed tillagde jeg også Søren at mene den hårdeste betydning af ordet. Det er jeg både ærgerlig og ked over, fordi det fjernede fokus fra sagens kerne.'

Her kan du se hele Jeppe Kofods Facebook-opdatering:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ekstra Bladet har været på gaden i København for at spørge borgerne, om det er legitimt at bruge ordet neger. (Video: Jonas Olufsen)

655 kommentarer
Vis kommentarer