Annonce:
Annonce:

Nervekrigen fortsætter: Blå blok forhandler videre

Møde på Marienborg foregår med miljøminister Eva Kjer siddende i de tilstødende lokaler. Den politiske stirrekonkurrence fortsætter

Pape nægtede at forhandle med Eva Kjer. Se mere i klippet her
Annonce:
Følg Politik

Det er fortsat uvist, hvad miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) skæbne bliver, da forhandlingerne om en tillægsaftale til landbrugspakken mellem de borgerlige partier sluttede sent torsdag uden en aftale.

Mødet bliver genoptaget fredag klokken 11 på Marienborg, erfarer Ekstra Bladet og flere andre medier. Får De Konservative ikke tilliden tilbage til miljøminister Eva Kjer i løbet af forhandlingerne, så koster det ministeren jobbet senest onsdag i næste uge.

Partierne i blå blok har svoret radiotavshed under forhandlingerne, så der ikke kommer noget ud. Analysen hos Løkke og co. er, at den store medieinteresse ikke gavner forhandlingerne ifølge Ekstra Bladets oplysninger. Det er derfor meget sparsomt, hvad der slipper ud.

Dog handlede forhandlingerne i går om samarbejdet mellem de blå partier ifølge Ekstra Bladet og DR's oplysninger.

Annonce:

Trepartsforhandlinger fortsætter trods regeringskrise

Rundt om bordet
Partilederne sidder rundt om et bord og forhandler, mens en række andre politikere og embedsmænd sidder i tilstødende lokaler. Det gælder blandt andet miljøminister Eva Kjer, som først sagde til Ekstra Bladet, at hun deltog i forhandlingerne.

Hvis Eva Kjer var med, så ville Søren Pape (K) forlade forhandlingerne, lod ham forstå. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger sidder Eva Kjer derfor sammen med embedsmændene og de andre politikere i de tilstødende lokaler.

De Konservatives landbrugsordfører Rasmus Jarlov var også med på Marienborg, og han kunne blandt andet 'afsløre', at der blev serveret smørrebrød torsdag.

Striden om, hvorvidt ministeren har præsenteret Folketinget for misvisende tal, eskalerede voldsomt tirsdag, hvor De Konservative ud på aftenen meldte ud, at partiet ikke længere har tillid til Kjer.

Annonce:

Løkke truer med valg
Normalt ville en sådan melding fra en regerings parlamentariske grundlag få ministeren til at trække sig. Men sådan ønskede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke, at det skulle gå.

Løkke droppede mindehøjtidelighed: Tog på ferie

I stedet sendte han en besked ud på de sociale medier, der indikerede, at han satte regeringens liv ind på at redde Kjer.

Løkke presser Pape: Mere sandsynligt med folketingsvalg

Der kan ske meget
Efter flere krisemøder i Statsministeriet forsøgte parterne torsdag aften at forhandle sig frem til en tillægsaftale, der kan forbedre miljøpåvirkningen af den del af landbrugspakken, som De Konservative trods mistilliden til ministeren, var med til at stemme igennem torsdag.

Men De Konservative har flere gange slået fast, at uanset resultatet kan Kjer efter partiets mening ikke blive siddende.

Annonce:

- Der kan ske meget inden på onsdag. Men det ændrer ikke vores holdning til ministeren. Vi har ikke tillid til miljø- og fødevareministeren efter det forløb, der har været, sagde partiformand Søren Pape Poulsen (K) før torsdagens møde på Marienborg.

Skæbnedag
Onsdag i næste uge bliver efter alt at dømme skæbnedag for Eva Kjer Hansen. Her skal Folketinget stemme om et mistillidsvotum til ministeren. De Konservative har erklæret, at partiet stemmer sammen med oppositionen.

Sker det, vil det være første gang, at Folketinget på denne måde afsætter en menig minister. Hidtil har ministre i Kjers situation selv valgt at trække sig, eller er blevet fyret af regeringschefen.

Brian Mikkelsen: Kjer-sag har gjort Pape stærkere

Det er uvist, hvor meget ministerens fremtid er blevet diskuteret på Marienborg torsdag aften. Ifølge DR's kilder er det dog primært tillægspakken, der er blevet forhandlet om i det syv timer lange møde.

Folketinget vedtager omstridt landbrugspakke

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: