Annonce:
Annonce:

Nervekrigen fortsætter: Løkke nægter at fyre Eva Kjer

Lars Løkke Rasmussen har indkaldt de borgerlige partier til nye forhandlinger

Hør Lars Løkke Rasmussens kommentarer efter krisemødet onsdag aften i Statsministeriet med blå bloks partiledere
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen i nervekrigen med den konservative formand, Søren Pape Poulsen.

På et pressemøde har Løkke netop slået fast, at han ikke har i sinde at skille sig af med sin miljøminister, Eva Kjer Hansen (V), på trods af, at de konservative har udtrykt mistillid til hende.

Desuden afviser Løkke at udskrive et nyt folketingsvalg, så statsministerens umiddelbare reaktion på krisen er at indkalde de andre borgerlige ledere - inklusive K-formand Søren Pape - til forhandlinger i håb om at løse problemerne.

- Jeg vil række hånden frem til de konservative og forsøge at finde en løsning i mindelighed, lyder det fra Løkke.

- Det handler om langt mere end landbrugspolitik. Det handler om det borgerlige projekt er levedygtigt, konstaterer statsministeren.

Annonce:

Lars Løkke fortæller, at de andre borgerlige ledere er indkaldt til forhandlinger kl. 16.

Se hvad de Konservatives formand Søren Pape havde at sige til pressen efter aftenens møde i Statsministeriet med blå bloks partiledere - og hvad han ikke var så glad for at svare på

Det skete bag glasdøren: Løkke og Pape spiller kylling

Dygtig og hårdtarbejdende minister
Tirsdag aften var meldingen fra de konservative, at partiet ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen på baggrund af forløbet omkring den såkaldte landbrugspakke.

De konservative mener ikke, at Eva Kjer har givet partiet retvisende oplysninger undervejs i forløbet, og derfor er tilliden til hende væk.

Lars Løkke er imidlertid lodret uenig med de konservative i kritikken af miljøministeren. Og på den baggrund afviser statsministeren, at det kan komme på tale at fyre hende.

Annonce:

- Jeg anser hende (Eva Kjer, red.), som en dygtig og hårdtarbejdende minister. Så det er ikke en attraktiv løsning (at fyre hende, red.). Og slet ikke fordi, det kan skabe præcedens. Hvem bliver den næste?, siger Lars Løkke.

Se Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahls kommentarer efter onsdag aftens samråd i Statsministeriet med blå bloks partiledere

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: