Annonce:
Annonce:

Netflix-Pia trækker i land: Trængte bare til at sove middagslur

Man skal kun arbejde, når man har lyst, lød det fra SF's formand, der selv trak stikket og så Netflix. Men nu trækker hun i land

Man skal kun arbejde, når man har lyst, lød det fra SF's formand, der selv trak stikket og så Netflix. Men nu trækker hun i land

Annonce:
Følg Politik

Det er de færreste danskere forundt kun at arbejde, når de har lyst til det. Men for SF's formand, Pia Olsen Dyhr, var det en helt anden sag, da hun efter valgkampen og regeringsforhandlingerne var blevet træt af sit arbejde.

Således har hun fortalt i et interview med Politiken, at hun i en periode 'lavede absolut ingenting' og 'trak stikket', fordi hun havde mistet lysten til sit arbejde. Og så skal man jo ikke arbejde, men i stedet se en masse Netflix, lød det.

- Jeg gik tur med hunden, så en masse Netflix og lavede ellers absolut ingenting. Jeg havde brug for det, for jeg havde mistet lysten til det, jeg laver. Og man skal jo ikke arbejde, bare fordi man skal arbejde. Man skal gøre det, fordi man har lyst, og jeg kan mærke, at den kampgejst er kommet tilbage, sagde Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Annonce:

Men på SF's landsmøde i Kolding trækker hun nu i land og erkender, at man nogle gange må arbejde, selvom man ikke gider.

- Erkender du ikke, at vores samfund ville bryde fuldstændig sammen, hvis alle gjorde som dig og kun arbejdede, når de havde lyst til det?

- Jo, bestemt. Det er jo heller ikke meningen. Jeg havde arbejdet et helt år, og det seneste halve år havde jeg både været i valgkamp og regeringsforhandlinger. Jeg tror sådan set, jeg arbejdede 18 timer i døgnet. Jeg blev simpelthen træt. Jeg tror de fleste danskere har en arbejdsplads, hvor de bagefter ville afspadsere.

- Det var i virkeligheden det, jeg gjorde. Måske brugte jeg mine ord lidt forkert, fortsætter hun.

Pia Olsen Dyhr fortæller, at hun havde brug for at sove, og at der endda blev tid til en middagslur.

- Er det ikke privilegieblindt at sige, at man kun skal arbejde, når man har lyst til det? Det er vel kun jer politikere forundt?

Annonce:

- Nej, altså, selvfølgelig skal man gå på arbejde. Det gør jeg sådan set også hver eneste dag, også de dage, hvor det regner udenfor. Det er ikke sådan ment. Pointen var bare, at jeg skulle finde ud af, hvad vores analyse skulle være i forhold til regeringen.

- Nu siger du så, at du ikke mener, at man kun skal gå på arbejde, når man har lyst?

- Altså, det jeg siger, og det jeg også mente, var, at jeg havde arbejdet rigtig længe, og at jeg havde brug for at afspadsere. Det var det, jeg gjorde.

- Så du mener det ikke mere?

- Jamen altså, jeg synes også, at lyst er en del af det at gå på arbejde. Men det er ikke alene lysten, der gør, at man går på arbejde. Man har også en pligt til det. Det er balancen i det. Jeg havde bare brug for at sove lidt.

I Politiken fremgår det, at Pia Olsen Dyhr var 'stort set utilgængelig' i hele januar, men hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun blot holdt fri mellem jul og nytår samt en uge i starten af januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: