Annonce:
Annonce:

Netto-chef efter unges plyndringstogt: Pressen fik politi ud af busken

Plyndringer i Netto uden politiets indblanding er trist, siger Netto-chef, som mener, at mediernes interesse har fået politiet ud af busken

Se overvågningsbillederne her
Annonce:
Følg Politik

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Det er trist, at man i dagens Danmark kan anmelde lovløse plyndringer, uden at politiet tager hånd om problemet.

Det mener Thomas Clement, der er regionsleder i Dansk Supermarkeds Døgn Netto-afdeling, efter at en række plyndringer i Brønshøj nær København ikke fik politiet til at tage affærde.

- Vi har overordnet et godt samarbejde med politiet, men jeg synes, at det er rigtig trist, at der ikke er sket noget i det her tilfælde, siger Netto-chefen til Ekstra Bladet.

Annonce:

De seneste tre måneder har en drengebande angiveligt stjålet varer for mere end 20.000 kroner, og så sent som i lørdags tog de ifølge souschefen i butikken på Frederikssundsvej varer for omkring 6000 kroner i tre omgange.

Når politiet ikke kommer

Tager øl og chokolade
- De kommer flere ind i butikken end der er medarbejdere, så vores ansatte føler sig utrygge, når gruppen så gør, hvad der passer dem, fortæller Thomas Clement.

- De er højtråbende og grinende, mens de typisk tager øl, chokolade og energidrikke.

Drengebanden var ikke maskeret, og der er video af gruppen. Den lokale Netto-chef anmeldte plyndringerne fire gange, men fik blot at vide af Københavns Politi, at han skulle sende en mail. Politiet har angiveligt ikke været forbi butikken.

Netto hærget af drengebande: Politiet kommer ikke

Medie-effekt
Nu har politiet bedyret, at de ser på videoerne, samt at de patruljerer ekstra i området. Justitsminister Søren Pind (V) kaldet det uacceptabelt, og Dansk Folkeparti har bedt om en forklaring og undersøgelse af omfanget.

Annonce:

Politiet var sløve i optrækket, men nu har mediernes interesse haft en effekt på politiets vilje til at tage hånd om sagen, vurderer Netto-chefen.

- Vi ville gerne have haft, at der var sket noget tidligere, men vi er glade for, at der sker noget nu. Der er ingen tvivl om, at mediernes interesse har haft en effekt, og det er vi meget tilfredse med, siger Thomas Clement.

Politiet om Netto-nødråb: Nu kigger vi på overvågning

Netto-butikken har i dag hyret et privat vagtværn til at passe på butikken. Men det har ikke forhindret plyndringerne, da vagten ikke står der i alle åbne timer. Samtidig afskrækker det heller ikke gruppen, når vagten rent faktisk står foran bygningen.
- Når vi sender en privat vagt ud, så er han ubevæbnet og alene, så det har faktisk ikke gjort den store forskel, siger Netto-chefen.

Netto vil ikke sige noget om omsætningen, efter at plyndringerne er eskaleret, men det kan ikke afvises, at butikken lukker. Det vil dog i så fald ikke have noget med plyndringerne at gøre ifølge Netto.

Annonce:

DF om Netto-nødråb: Kom med svar, Pind

Samme i Aarhus
Det er desværre ikke første gang, at Netto har haft den slags problemer med chikane og tyverier. En gang tidligere har Netto haft så store problemer af samme art, at de måtte lukke en butik. Det skete sidste år i Hasle ved Aarhus.

- Det var lidt af det samme, men der var også direkte trusler jævnligt, så vi lukkede den for personalets skyld, siger Thomas Clement.

- Der er også andre steder i landet, hvor vi har tilpasset vores åbningstider på grund af noget lignende, men jeg kan ikke komme ind på hvor. Kan vi undgå et røveri ved at lukke to timer før, så gør vi selvfølgelig det.

Omkring ti utilpassede unge har i længere tid været i Københavns Politis søgelys, men alligevel har Netto været nødsaget til at bede justitsministeren om hjælp til at dæmme op for serie-plyndringer fra drengebanden.

Annonce:

Drengene er mellem 15 og 20 år, og de holder til i området ved Tingbjerg i Brønshøj nær København, oplyser politiet.

Flere i kvarteret generes angiveligt også af drengebanden, som Netto beskriver som havende indvandrerbaggrund, og en ejer af et vaskeri siger, at de har smadret hans vaskeri af flere omgange.

- Jeg gider ikke blive ved med at købe nye ting og holde vaskeriet kørende, når de alligevel hele tiden kommer og smadre butikken. Nu sætter jeg det til salg, siger ejeren Leif til Radio24Syv. Han ønsker ikke sit efternavn frem.

Pind om Netto-nødråb uden hjælp: Politiet er på sagen

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: