Niko Grünfeld om cv-sjusk: - Det bliver fortsat diskuteret, om sagen får konsekvenser

Københavns kultur- og fritidsborgmester har overvejet sin position og ønsker bare 'at lægge sig fladt ned'

Hvor går grænsen mellem at pynte på CV'et og svindel? Få styr på gråzonerne her

Alternativets Niko Grünfeld, der er kultur- og fritidsborgmester i København, kan ikke forklare, hvorfor han har oplyst flere forkerte ting i sit cv. 

- Der er ingen tvivl om, at det skader partiet med negativ omtale. Det skader mig og min person primært, fordi det er nogle personlige fejl, men selvfølgelig smitter det af, og det er alvorligt i sig selv, siger Niko Grünfeld.

Borgmester fra Alternativet fanget i nyt rod med cv

Konsekvenser
Grünfeld ønsker selv at fortsætte som borgmester, men erkender, at 'det fortsat bliver diskuteret, om sagen får konsekvenser'. Nu vil han bare 'lægge sig fladt ned', forklarer han.

- Jeg har meget, der skal genoprettes, og det er et langt træk i forhold til at genopbygge tillid omkring min person, siger han.

- Jeg reflekterer selvfølgelig over, hvad der skal til. Vi er et parti, hvor vi har nogle dogmer om, at det er ok at lave fejl, også i politik, og nu har jeg begået min største brøler i politik.

- Det her skaber et billede af, at man er utroværdig, og at man ikke går op i detaljerne.

- Jeg håber, at der skal mere til end det her i forhold til, om jeg skal være borgmester. Men det er en snak, jeg skal have med mine kolleger og bestyrelse, siger Grünfeld.

Rod i CV'et
Profilen fra Alternativet kom i problemer i sidste uge. Her bragte Radio24syv historien om, at Grünfeld i forbindelse med kommunalvalget sidste år i sit cv havde oplyst, at han havde en master i positiv psykologi. Det passede dog ikke.

Raser over Niko Grünfeld: - Det værste jeg har set i mine 11 år

- Jeg har ikke bevidst ønsket at komme med fejloplysninger, og de fejl, der er kommet frem, er ikke noget, som fremmer min person. Det ser bare vildt mærkeligt ud, at det ikke er i overensstemmelse med virkeligheden.

- Det kan jeg kun beklage. Det er sjuskefejl, og jeg er ikke gået specielt meget op i uddannelser, siger Grünfeld.

PH-lamper, rod i cv'et og ansættelse af bekendt: Nu undskylder Niko