Annonce:
Annonce:

Norwegian driller Løkke med Ryanair-tur: Vi har både overenskomst og WIFI

En tur med Ryanair har fået Lars Løkke i fedtefadet, og flykonkurrenten tilbyder nu en tur med overenskomst

Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke lokkes til at tage et andet flyselskab til Malaga.

Flyselskabet Norwegian mener, at statsminister Lars Løkke skulle have fløjet med selskabet til Malaga i stedet for at tage en tur med det omstridte flyselskab Ryanair.

Derfor har Norwegian nu lavet en reklame på Facebook, hvor de opfordrer statsministeren til at købe billet næste gang.

- Det er lavet med et glimt i øjet, men vi vil gerne byde Lars Løkke velkommen, da vi også har billige billetter og dagligt flyver fra København til Malaga, siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian, til Ekstra Bladet.

- Men kan I konkurrere med Ryanairs priser?

- Vi har billigere billetter, og vi er tre år i træk kåret til det bedste lavprisselskab, så vi er sikre på, at Lars Løkke ville føle sig godt tilrette i vores fly, lyder det.

Annonce:

Dårligste signal
Statsministeren fløj med Ryanair sammen med sin kone til Malaga fra København søndag 18.35. Det omstridte flyselskab er i vælten, fordi personalet ikke har overenskomst og tilbyder billige billetter på baggrund af ringere personalevilkår ifølge flere eksperter.

Selv hvis Lars Løkke (V) virkelig tænkte sig godt om i et forsøg på at pisse fagforeningen af under trepartsforhandlingerne, så kunne han ikke komme op med noget bedre end en tur med Ryanair, oplyser fagforbundet FOA's formand Dennis Kristensen.

- Selvom han havde lagt sig i selen, så tror jeg, at det er svært at finde et dårligere signal at sende, siger Dennis Kristensen til Ekstra Bladet.

Provokerer fagbevægelsen: Løkke fløj sydpå med Ryanair

Frontalangreb
Flyturen var af privat karakter, men den falder få dage efter, at Lars Løkke holdt stort pressemøde med arbejdsmarkedets parter som startskud for trepartsforhandlinger, der blandt andet skal få flere flygtninge i job.

Annonce:

- Hvis man samler arbejdsmarkedets parter for at diskutere, hvordan man står imod angreb på den danske model, så skal man ikke starte med at sætte sig op i et fly, som lige præcis lavede et frontalangreb på den danske model, siger FOA-formanden med henvisning til Ryanair. 

Hidsigt angreb på Ryanair-Løkke: Du pisser på lønmodtagerne

Andre toner i regeringsgrundlag
Regeringen har i sit arbejdspapir - regeringsgrundlaget - lagt vægt på, at 'lønmodtagerne, arbejdsgiverne og politikerne' arbejder sammen om væsentlige samfundsspørgsmål.

- Regeringen ønsker at genoplive det brede samarbejde, står der i regeringsgrundlaget.

I kommissoriet til trepartsforhandlingerne går regeringen også imod social dumping, som er det Dennis Kristensen mener, at Ryanair gør.

- Det skal overvejes, hvordan indsatsen mod social dumping kan styrkes, står der i kommisoriet.

Derfor kommer Løkkes flyvetur bag på FOA-formanden.

- Ryanair har som erklæret mål at få smadret overenskomster og fagbevægelser, og det bliver Lars Løkke en del af. Det overrasker mig, at han gør det, siger Dennis Kristensen.

Annonce:

Ryanair dropper retssag om forsinket debutafgang

Ryanair oplyser til Ekstra Bladet, at de på grund af databeskyttelse ikke kan kommentere identiteten for nogle af deres 2,5 millioner kunder om året fra Købenahvn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: