Nu bliver Løkke grillet: Hvorfor endte gammelt interview i tophemmeligt arkiv?

Sjældenhed: Statsminister Lars Løkke Rasmussen møder op til åbent samråd om hemmeligt sikkerhedsarkiv. Live-udsendelsen er slut

Her ses Ekstra Bladets daværende journalist Bo Elkjær, da han endelig fik sit længe ventede interview med Anders Fogh Rasmussen. Foto: Jan Unger
Her ses Ekstra Bladets daværende journalist Bo Elkjær, da han endelig fik sit længe ventede interview med Anders Fogh Rasmussen. Foto: Jan Unger

Hvorfor endte et gammelt Ekstra Bladet-interview med Anders Fogh Rasmussen i et hemmeligt sikkerhedsarkiv i Statsministeriet?

Det spørgsmål skal statsminister Lars Løkke Rasmussen svare på, når han tirsdag eftermiddag møder op til et åbent samråd om sagen.

Det hører til de absolutte sjældenheder på Christiansborg, at en siddende statsminister møder op til de åbne samråd.

De er for det meste kendt for fagministre, som fra tid til anden kommer ud på den tynde is og må have hjælp fra deres embedsmænd, når politikerkollegerne griller dem i håb om at finde en sprække i forklaringerne.

Foto: Miriam Dalsgaard Politik Løkke afkræves svar om hemmeligt sikkerheds-arkiv

Her ses Ekstra Bladets daværende journalist Bo Elkjær, da han endelig fik sit længe ventede interview med Anders Fogh Rasmussen. Foto: Jan Unger Dansk politik Ministerium har mørklagt info om kritisk Irak-interview

Men da det gamle interview fra 2007 af daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om grundlaget for Irak-krigen er havnet i et tophemmeligt arkiv i Statsministeriet, er det Løkkes lod at svare på spørgsmål om artiklen med sin forgænger.

Jyllands-Posten har tidligere berettet, hvordan det ni år gamle interview, der blev foretaget af Cavling-vinderen Bo Elkjær, er blevet lagt bag lås og slå i det sikrede arkiv. Og det har efterfølgende fået Søren Søndergaard (EL) til at kalde statsministeren i samråd.

- Jeg tror, det kom som en nyhed for de fleste, at man havde et særligt hemmeligt arkiv i Statsministeriet, hvor man lagde artikler fra journalister og spørgsmål fra politikere ind, siger Søren Søndergaard ifølge ritzau og vil nu have svar på, hvad tanken bag arkivet og placeringen af Ekstra Bladet-interviewet.

137 kommentarer
Vis kommentarer