Nu er der 31 ghettoområder i Danmark

Der er to færre boligområder på den såkaldte ghettoliste, viser ny opgørelse

Gjellerupparken i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup)
Gjellerupparken i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup)

Der er to færre boligområder på den såkaldte ghettoliste, så der nu er i alt 31 områder i Danmark, der kan betegnes som ghetto.

Det viser den årlige opgørelse fra regeringen.

Fem nye boligområder er kommet på listen. Det drejer sig om Lundtoftegade, Degnegården og Sjælør Boulevard i København, Karlemoseparken i Køge og Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg.

Syv områder er derimod forsvundet fra listen. Her er der tale om Aldersrogade i København, Nivåhøj i Fredensborg, Ladegårdsparken i Holbæk, Solbakken i Odense, Nørager/Søstjernevej i Sønderborg, Løget by i Vejle og området omkring Glarbjergvej i Randers

Nærpoliti er ikke læsningen på ghetto-problemer, mener Trine bramse (S). (Foto: Jens Dresling) Dansk politik S: Nærpoliti virker ikke i alle ghettoer

Se også: Ghettoer fører ikke til arbejdsløshed

Ifølge minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) skyldes faldet i antallet af områder på listen antallet af dømte personer, men der kan også spores en positiv udvikling helt generelt i de udsatte boligområder i forhold til beskæftigelse og indkomst, lyder det fra ministeren.

- Det er en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til, at vi har knækket kurven. Regeringen har gjort en massiv indsats for at skabe gode boliger, tryghed og fællesskab i de udsatte boligområder, og den indsats ser nu ud til at virke, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Dansk politik Sådan defineres en ghetto Gjellerupparken er med på den nye ghetto-liste (foto: Claus Bonderup) Dansk politik Derfor er boligområderne på ghetto-listen

Dansk politik Sådan defineres en ghetto

Ghettolisten opgøres på baggrund af fem kriterier, hvoraf mindst tre skal være opfyldt.

De fem kriterier handler om tilknytning til arbejdsmarkedet, antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer, uddannelsesniveau og indkomst.

Kriterierne blev justeret i foråret, hvilket dengang betød, at antallet af boligområder på listen gik fra 40 til 33.

0 kommentarer
Vis kommentarer