Nu er det tilladt at brænde biblen og koranen: Venstre laver kovending

V erklærer sig nu også parat til at afskaffe blasfemiparagraffen. Derned er der bredt flertal

Venstre ændrer holdning og er nu klar til at fjerne blasfemiparagraffen fra straffeloven.

Dermed står regeringen nu samlet om en afskaffelse af paragraffen, det er sket efter Venstre har diskuteret det internt på et gruppemøde.

- Vi har haft en grundig debat. Vi har lyttet til hinanden i Folketingsgrupppen, og der  har været for og imod, og vi er endt på at syntes det er en god ide at afskaffe den, siger Jakob Ellemann-Jensen (V) foran døren til Venstres gruppeværelse.

Egentlig var der allerede et flertal for at afskaffe blasfemiparagraffen. Indtil tirsdag var det nemlig kun Venstre og Socialdemokratiet, der ønskede at bevare den.

Efter flere interne diskussioner har Venstre på et gruppemøde tirsdag ændret holdning Dermed kan en samlet VLAK-regering stemme for at fjerne straffelovens forbud mod at forhåne religioner.

Manglede kun Venstre
De øvrige regeringspartier, Liberal Alliance og De Konservative, har længe talt for at afskaffe blasfemiparagraffen.

Med beslutningen kommer VLAK-regeringen en afstemning om blasfemiparagraffen fredag i forkøbet.

Her har Enhedslisten fremsat et forslag i folketingssalen om at fjerne paragraffen fra straffeloven. Det har sammen med en længe ventet redegørelse om international blasfemilovgivning satte nyt tryk på debatten.

Øget trussel
PET har vurderet, at terror truslen mod Danmark kan blive forhøjet, hvis man fjerner paragraffen.

- Det er klart, at det er et hensyn som spiller ind, og vi har drøftet mange ting. Men både FN og Europarådet har anbefalet en afskaffelse, det har spillet ind. Derudover har en række lande også afskaffet den, Jakob Ellemann-Jensen.

Kristeligt Dagblad har tidligere beskrevet, hvordan Justitsministeriets redegørelse om ophævelsen af lignende blasfemilovgivninger i Norge, Island og Holland har fået Liberal Alliance og De Konservative til at tale for en afskaffelse.

Ifølge redegørelsen har en afskaffelse af lovgivning mod blasfemi ikke ført til en øget trussel, hvilket PET ellers har vurderet.

- Der har ikke været de sikkerhedsmæssige problemer, som nogle, inklusive Politiets Efterretningstjeneste (PET), har peget på. På det punkt har man nok været lidt for hysterisk.

- For erfaringerne fra Norge, Island og Holland viser, at det har været problemfrit at afskaffe blasfemiparagraffen, sagde De Konservatives retsordfører, Naser Khader, i den forbindelse til Kristeligt Dagblad.

93 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere