Nu redder S regeringen: Stemmer for burkaforbud

Pernille Rosenkrantz-Theil og resten af Socialdemokratiet vil redde Løkkes lovforslag

Følg Politik

Socialdemokratiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil har i en sms til Politiken torsdag bekræftet, at partiets medlemmer af Folketinget vil stemme ja til regeringens lovforslag om et burkaforbud.

- Selvfølgelig stemmer vi for et burkaforbud. Det var os, der foreslog det til åbningsdebatten (i Folketinget, red.). Men vi vil se nærmere på det konkrete forslag, de har fremsat. Nu er vi pludselig de afgørende mandater, og så vil vi selvfølgelig have indflydelse på indholdet, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil til Poltiken.

Der har gennem noget tid været tvivl om Socialdemokratiets stemmer til lovforslaget om burkaforbuddet, da der er meldt forskellige holdninger ud de sidste par dage.

BurKAos: Sådan har partierne skiftet mening

Onsdag var partiet stadig i 'tænkeboks' ifølge retsordfører Trine Bramsen, og Pernille Rosenkrantz-Theil skrev til Ekstra Bladet:

- Så vi er stadig i tænkeboks, for vi støtter idéen om et burkaforbud, men vi skal have kigget på, hvordan vi teknisk får det til at give mening, og det er vi ikke færdige med endnu.

Men nu skulle partiet officielt være ude af tænkeboksen og have valgt side i sagen om lovforslaget. Det er lidt aparte, at Socialdemokraterne vil redde et lovforslag, som ikke engang regeringen kan blive enige om.

Regeringspartiet Liberal Alliance har tidligere meldt ud, at de fritstiller deres folketingsmedlemmer i forbindelse med afstemningen. Det betyder, at medlemmerne ikke skal stemme efter en partipolitik, men efter deres egen overbevisning.

Det forventes, at syv ud af 13 fra Liberal Alliances folketingsgruppe vil stemme imod et burkaforbud. Derfor sidder Socialdemokraterne nu med de afgørende stemmer i forhold til, om burkaer skal forbydes i gadebilledet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind