Annonce:
Annonce:

Nu ryger Jura Levakovic ud: Kan måske komme tilbage til sommer

Til december får Jura Levakovic en enkeltbillet til Kroatien

Jeg bør ikke udvises, har Jura Levakovic tidligere fortalt Ekstra Bladet og TV3's Krimicentralen.
Annonce:
Følg Politik

Hans to onkler Django og Stefano samt fætteren Alpacino er allerede udvist af Danmark, og til december ryger 30-årige Jura Levakovic også ud af landet.

Med flere hundrede kriminelle forhold er Jura Levakovic, den der er dømt for mest kriminalitet i familien. Det kulminerede i december 2012, hvor han blev udvist fra Danmark til Kroatien for bestandigt i forbindelse med en dom for bankrøveri og hjemmerøveri. Jura kunne have været udvist allerede i starten af 2016, men han har insisteret på at sidde hele tiden ud herhjemme.

Jura Levakovic

Med flere hundrede kriminelle forhold på samvittigheden er 27-årige Jura Levakovic den i familien, som er dømt for mest kriminalitet.

Synderegistret tæller alt fra gruppevoldtægt og brud på våbenloven til røveri og afpresning.

Han havde kriminelle debut som bare otteårig, hvor voksne i Levakovic-familien tog ham med på tyvetogter.

I december 2012 blev Jura idømt fem års fængsel og udvisning fra Danmark til Kroatien for et hjemmerøveri og et bankrøveri.

Dommen blev stadfæstet i Østre Landsret i august 2013.

Efterfølgende forsøgte Jura at få sin sag for Højesteret, men sagen blev afvist af Procesbevillingsnævnet. Jura Levakovic har desuden klaget over udvisningen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.  

Til december rinder tiden dog ud for Jura, og der bliver han sendt til Kroatien, hvor han er statsborger, oplyser hans advokat Gert Dyrn til Ekstra Bladet. 

Jura kan dog allerede være tilbage i Danmark til sommer. Han har nemlig klaget til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, og det forventes, at der kommer en afgørelse i sommeren 2018.

Annonce:

– Får han ret kan han returnere lovligt, skriver Gert Dyrn i et skriftligt svar. 

Han forklarer også, at Jura endnu ikke har talt om, hvor han vil bosætte sig efter udvisningen. Som Ekstra Bladet skrev i mandags, så har Alpacino Peterovic og Django Levakovic efter deres udvisninger taget ophold i Sverige, hvor de flere gange har er rejst ulovligt ind i Danmark. 

Danmark til grin: Levakovic-klanen blæser på indrejseforbud  

Små chancer
Jura Levakovic skal dog ikke gøre sig de store forhåbninger om, at Domstolen i Strasbourg bliver hans redningskran. Jura blev i 2008 og 2010 idømt betingede udvisninger, før hammeren faldt i 2012 i Østre Landsret.

Og Institut for Menneskerettigheder har tidligere vurderet over for Ekstra Bladet, at sandsynligheden for, at Jura Levakovic får medhold er meget lille: 

– Det, han kan klage over til domstolen, er retten til et familie-og privatliv, men det tror jeg ikke, han kommer langt med, har monitoreringschef Christoffer Badse tidligere udtalt.

Annonce:

– Hans udvisning er jo ikke kommet ud af det blå, når han to gange tidligere har fået en betinget udvisning. Samtidig vægter domstolen også højt, at der er tale om grov kriminalitet, så løbet er med meget stor sandsynlighed kørt for ham.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: