Annonce:
Annonce:

Nu skal minister grilles for vaccinesalg til sharia-sheik

Karen Ellemann skal stå skoleret for Sundhedsudvalget og forklare, hvorfor regeringen har valgt at sælge Statens Serum Instituts vaccine-fabrik

Bliv klogere på salget af Statens Serum Instituts vaccine-fabrik her
Annonce:
Følg Politik

Salget af den danske stats vaccine-produktion til en saudi-arabisk sheik koster i dag fungerende sundhedsminister Karen Ellemann halvanden time i den varme stol foran Folketingets Sundhedsudvalg.

Sharia-sheik køber statens vaccinefabrik

Klokken 16.30 stiller hun op til grilning i et åbent samråd, hvor medlemmerne af sundhedsudvalget kan stille kritiske spørgsmål til salget.

Seancen er kommet i stand efter Ekstra Bladets afsløringer af, at den saudi-arabiske køber, sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, støtter sharia, ifølge de amerikanske myndigheder har forbindelser til Det Muslimske Broderskab, og desuden har placeret sine selskaber sådan, at han vil kunne trække udbytte fra den danske vaccineproduktion skattefrit over Malaysia til skatteparadiset Cayman Islands.

Solgte til sharia-sheik: Nu er statens vaccinefabrik i skattely

Annonce:

Kritisk infrastruktur
Afsløringerne fik Enhedslisten til at slå i bordet og kalde sundhedsministeren i samråd.

Dengang forklarede partiets finansordfører Pelle Dragsted, at Enhedslisten er stik imod salget af vaccine-fabrikken, der hidtil har hørt under Statens Serum Institut.

- Det er kritisk infrastruktur, som for eksempel har betydning for et beredskab mod biologisk krigsførelse og terror. Vi synes overhovedet ikke at den slags vigtig infrastruktur skal sælges til private, sagde han efter Ekstra Bladets første afsløringer.

- Men når man så oven i købet nu kan konstatere at køberen af vaccineproduktionen er et saudisk familiedynasti med forbindelse til ekstreme grupper, så bør alle advarselsklokker da bimle. Jeg forstår slet ikke, at forligspartierne som inkluderer for eksempel Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti har kunnet acceptere dette her.

Solgte til saudiarabere: Nu skal minister forklare sig

Annonce:

Kæmpe huslejerabat
Efterfølgende har Ekstra Bladet desuden afsløret, at sharia-sheiken fik vaccine-fabrikken for 15 millioner kroner, selvom konsulentfirmaet oprindeligt vurderede, at den ville kunne indbringe op mod 285 millioner kroner. I første omgang bød sheiken da også 120 millioner kroner. Siden fik han forhandlet prisen gevaldigt ned.

Samtidig fik han sikret en aftale om lav husleje de første fire år i Danmark, hvor han slipper med tre millioner kroner årligt, selvom markedsprisen ligger omkring 40 millioner kroner.

Derudover har han sikret sig, at den danske stat i 30 måneder ikke må købe de vacciner, som Statens Serum Institut tidligere producerede til det danske børnevaccinationsprogram, af andre end ham.

Samrådet kan fra 16.30 følges live på Folketingets hjemmeside.

OVERBLIK: Sådan forkæler Danmark sharia-sheiken

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: