Nu smutter Esben Lunde fra Folketinget: Forlader Danmark

Tidligere Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) smutter til USA, hvor han har fået en stilling i den grønne tænketank World Resources Institute

Den tidligere minister sagde farvel og tak tilbage i maj måned

Nu er det helt slut.

Tidligere Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) forlader nu Danmark, og siger helt farvel til dansk politik.

Den tidligere minister måtte sande i maj måned, at han ikke længere skulle være en del af VLAK-regeringen, da statsminister Lars Løkke Rasmussen lavede en ministerrokade.

Her måtte Esben Lunde tage til takke med en taburet i Folketinget.

Smutter frivilligt: Så fede er deres gyldne håndtryk

Men det var åbenbart ikke nok for Esben Lunde, der nu søger mod det store udland. Nærmere betegnet Washington D.C i USA.

Her har han fået et job i den grønne tænketank World Resources Institute, som han selv beskriver som en skræddersyet stilling.

'Det bliver fantastisk at kunne fortsætte med at arbejde med et område af betydning i forhold til at bruge verdens resourcer bedre', skriver Esben Lunde på Facebook.

Artiklen forsætter under billedet...

13 i dansk politik
Selvom han ikke er blevet kendt i dansk politik for at være miljøets mand, skal han nu være 'fellow' i tænketanken og lede et et program om skovrejsning.

'Som en del af mit arbejde skal jeg fremme bæredygtige løsninger inden for vand, fødevarer og skov, bekæmpe madspild, samt arbejde med at fremme sundere kost, hvorigennem livsstilssygdomme kan undgås - alt sammen noget, jeg har arbejdet med som miljø- og fødevareminister,' skriver han videre på Facebook.

Efter folketingsvalget i 2015 blev Esben Lunde Larsen udnævnt til uddannelses- og forskningsminister, mens han i februar 2016 overtog styringen af Miljø- og Fødevareministeriet.

Han oplyser ikke i sit opslag på Facebook, hvem der skal overtage hans post i Folketinget.

Ellemann sender Esben Lunde bidsk stikpille

Mange møgsager
39-årige Esben Lunde Larsen har ved flere lejligheder været i strid modvind som minister. Seneste måtte statsminister Lars Løkke Rasmussen tage fiskeriministeriet fra ham som følge af sagen om de såkaldte kvotekonger.

Her blev Lunde ikke mindst upopulær hos DF, da støttepartiet ikke mente, at han havde orienteret Folketinget godt nok om mulighederne for at dæmme op for kvotekongerne.

Sagen om storfiskerne er imidlertid blot en af mange møgsager, han har rendt ind i som minister. Du kan få et overblik over sagerne herunder.

Lundes utallige møgsager

Cv'et
Ekstra Bladet har afsløret, at Esben Lunde har fusket med sit cv. På Folketingets hjemmeside skrev Esben Lunde, at han er cand.theol., Københavns Universitet, fra 2001 til 2008'. Men det passede ikke. Lunde gik i stedet på den norske Misjonshøgskolen fra 2011 til 2005. Undervisningen i København foregik vel at mærke hos den strengt bibeltro uddannelsesinstitution Dansk Bibel-Institut.

Vindmøllerne
Som afsløret i Ekstra Bladet lagde Esben Lunde Larsen pres på Trafikstyrelsen i en sag, hvor hans egen far og bror havde økonomiske interesser i millionklassen.

Trafikstyrelsen havde af sikkerhedsmæssige årsager vendt tommelfingeren nedad til at opføre 25 kæmpe vindmøller i nærheden af Stauning Lufthavns landingsbane. Lunde indkaldte den daværende transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd i sagen – uden at nævne noget om sin far og brors økonomiske interesser i sagen.

Fætteren
Ekstra Bladet har desuden afsløret, at Esben Lunde Larsen har besøgt og lovprist virksomheden Give Stålspær med bevingede ord under et ministerbesøg. Fabrikkens ene ejer, Torben Larsen, er Esben Lunde Larsens fætter på faderens side. Og det nævnte Esben Lunde heller ikke med et ord.

Plagiat
Esben Lunde Larsen kom i store vanskeligheder på baggrund af en sag om sin ph.d.-afhandling. Ekstra Bladet har afdækket, hvordan afhandlingen indeholdt en række tilfælde af plagiat. Senere afgjorde Praksisudvalget på KU, at ministeren ikke havde handlet i strid med god, videnskabelig praksis.

Talte usandt
Esben Lunde Larsen fik en en næse af Folketinget, der var så stor, at den mindede om en blodtud oven på sagen om kvotekonger i dansk fiskeri.

Et flertal i Folketinget mente ikke, at ministeren har orienteret partierne godt nok om mulighederne for at dæmme op for kvotekongerne.

Misbrug af embedsmænd
Først i juli afslørede Berlingske, at Esben Lunde Larsens embedsmænd havde lagt en politisk plan for, hvordan ministeren kunne overtage kontrollen med den nye fiskerilov, der i december blev vedtaget af et flertal uden om regeringen.

Ny strid
Senest har DF’s fiskeriordfører Ib Poulsen følt sig ’latterliggjort’ af ministeren, hvilket førte til, at DF’eren forlod et møde i vrede.

Sagen handler om, at Esben Lunde lader kvotekongerne slippe for billigt på bekostning af de små fiskere i en ny model for indbetaling til bedre arbejdsmiljø i fiskeribranchen, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter